Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2019 14:45

AT&T aangeklaagd omtrent telefoon-hack en diefstal van $1,8 miljoen aan cryptocurrencies

Nieuws
AT&T aangeklaagd omtrent telefoon-hack en diefstal van $1,8 miljoen aan cryptocurrencies

Een klant van AT&T, de grootste telecomprovider ter wereld, heeft het bedrijf aangeklaagd omtrent de diefstal van $1,8 miljoen waaronder cryptocurrencies. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten ingediend op 20 oktober.
De aanklager, Seth Shapiro, beschuldigt werknemers van AT&T van het uitvoeren van een zogenaamde SIM-swap waardoor hackers toegang kregen tot zijn telefoon en persoonlijke gegevens.

Werknemers van AT&T hebben onbevoegd toegang tot Dhr. Shapiro zijn account verkregen en hebben zijn vertrouwelijke en persoonlijke gegevens ingezien en gedeeld met hackers in ruil voor geld.

De hackers hebben vervolgens het draadloze nummer van Dhr. Shapiro gebruikt om toegang te krijgen tot zijn persoonlijke en digitale financiële accounts om meer dan $1,8 miljoen te stelen.

Aldus de aanklacht. Verder zouden de hackers gebruik hebben gemaakt van Shapiro’s nummer om zijn wachtwoorden te resetten bij meerdere cryptocurrency-exchanges, waaronder KuCoin, Bittrex, Wax, Coinbase, Huobi, Crytopia, LiveCoin, HitBTC, Coss.io, Liqui, and Bitfinex.
Volgens het document is Shapiro een “tweevoudig Emmy Award-winnende media- en technologie-expert, auteur en adjunct-professor aan de Universiteit van Zuid-Californië.” Shapiro beschuldigt AT&T voor nalatigheid en beweert dat het bedrijf in strijd is met de Federal Communications Act voor het niet beschermen van zijn persoonlijke gegevens.
Volgens de aanklacht zijn er ook chatlogs beschikbaar die de schuld van de werknemers aantoont:

Aan het einde van de chat schept een groepslid op dat ze “1,3 [miljoen] hebben verdiend” en plannen ze samen hoe ze de gestolen cryptocurrency door verschillende accounts en valuta’s kunnen leiden om hun spoor te dekken. Ze scheppen ook op over plannen om “Gucci” of een “droomauto” te kopen met het geld dat ze van Dhr. Shapiro hebben gestolen.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie