Bears duwen Bitcoin-prijs terug onder $8000 terwijl markt $18 miljard ziet verdampen

Array

De prijs van Bitcoin daalde dinsdag weer onder het $8000 level en bleek de de achtste jaarlijkse Bitcoin Pizza Day weinig bij te dragen aan de vlaggenschip-currency.

Bitcoin had maandag kort een hoogtepunt bereikt van meer dan $8.600, waardoor beleggers een valse hoop koesterden dat het een run naar de $9.000 zou maken. Helaas bleek deze rally onhaalbaar en kwam de prijs van Bitcoin dinsdagochtend in de buurt van $8.400 en bleef het gedurende de dag dalen.

- Advertentie -

Kort voor 23:40 Nederlandse tijd dook de Bitcoin-prijs onder de $8.000 en daalde nog verder tot een diepte van $7.943, voordat het terugkeerde naar een huidige waarde van $7.968, wat neerkomt op een dagelijkse daling van ongeveer 5%.

De trage prestaties van Bitcoin zijn niet op zichzelf staande gevallen geweest. De beurswaarde van cryptocurrency is als geheel met ongeveer $18 miljard gedaald, van $381 miljard op maandag tot $363 miljard nu.

bitcoin_duikt_onder_de_8000_dollar_grafiek

De recente dalende trend van de markt is gekoppeld aan verschillende factoren, waaronder het schandaal in Zuid-Korea waarbij de twee grootste crypto-exchanges van het land betrokken waren, de mededeling van Bitfinex dat het belastinginformatie van gebruikers met de overheid zal dele en de uitverkoop van Bitcoin fondsen van het de failliete Mt. Gox-exchange.

Desalniettemin blijven grootschalige beleggers met een lange beleggingshorizon bullish op de lange termijn, waarmee de aanwakkering wordt uitgestraald dat meer bedrijven van Wall Street geïnteresseerd zijn direct deel te nemen aan de ontluikende markt voor cryptocurrency.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...