Bitcoin (BTC) is de best presterende activa, alle grote banken zullen instappen, zegt investeerlegende Bill Miller

Array

De bekende veteraaninvesteerder Bill Miller, oprichter en CEO van Miller Value Partners, noemt bitcoin (BTC) de best presterende activaklasse op de markt en zegt dat uiteindelijk elke grote bank en grote onderneming de wereld van cryptocurrencies zal instappen.

De hedgefondsmanager sprak op 6 november met Kelly Evans van CNBC over de presidentsverkiezingen en de huidige toestand van de financiële markten waaronder die van bitcoin.

- Advertentie -

Het bitcoin-verhaal is heel eenvoudig, het is vraag en aanbod. Het aanbod van bitcoin groeit met ongeveer 2,5% per jaar, en de vraag groeit sneller dan dat, en er zal een vast aantal zijn.

Aldus Miller, die waarschuwt dat inflatie eraan komt. Deze zomer werd MicroStrategy het eerste beursgenoteerde miljardenbedrijf dat zijn reserves in bitcoin stopte. Daarna volgde Square van Twitter CEO Jack Dorsey en PayPal kondigde onlangs aan dat het bitcoin gaat aanbieden.

Miller zegt dat uiteindelijk alle grote zakenbanken en grote ondernemingen zullen volgen en bitcoin zullen instappen.  Ook zegt de investeerder dat de kans dat bitcoin ooit waardeloos zal zijn elke dag kleiner wordt:

Het is erg volatiel geweest, maar ik denk op dit moment dat zijn uithoudingsvermogen elke dag beter wordt. Ik denk dat het risico dat bitcoin naar nul gaat veel lager is dan ooit tevoren. Het is de best presterende activaklasse.

Onlangs zei de miljardair Paul Tudor Jones, ook een veteraaninvesteerder, dat bitcoin de beste afdekking is op de markt tegen de aankomende inflatie.

De koers van bitcoin tikte vorige week bijna de $16.000 aan, kort nadat de lanceerdatum van de eerste fase van Ethereum 2.0 werd aangekondigd. Momenteel lijkt de BTC-koers zich tussen $15.300 en $15.600 te consolideren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...