Timo Bult Timo Bult
28/12/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2021 15:33

101 miljoen tweets met “Bitcoin,” 350% meer dan vorig jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
101_miljoen_tweets_met_Bitcoin,_350%_meer_dan_vorig_jaar

Foto: AdriaVidal/Shutterstock.com

De activiteiten op social media kunnen een goede graadmeter zijn van het sentiment onder de mensen voor wat betreft bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. Deze activiteiten ontwikkelen zich vaak hand in hand met de bitcoin prijs, zo was ook weer in 2021 te zien. Dit jaar steeg het aantal tweets namelijk, net als de BTC prijs, weer hard!

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

101 miljoen tweets met “bitcoin”

Een van de meest bruisende social media-platforms waar de crypto community zeer actief is, is Twitter. Niet gek, want ex-CEO Jack Dorsey is een bekend Bitcoiner en zorgde er onder andere voor dat er een bitcoin fooifunctie op Twitter verscheen. Ook verschijnt er natuurlijk het logo van bitcoin zodra je #bitcoin tweet.

Deze bruisende bitcoin community op Twitter heeft samen 101 miljoen tweets met het woordje “bitcoin” getweet in 2021. En dat is een toename van maar liefst 350% ten opzichte van vorig jaar!

De piek zien we aan het begin van 2021. Bitcoin brak eind 2020 al zijn all-time high (ATH) van op dat moment rond $20.000. De bitcoin prijs ging knallend 2021 in en dat bleeft natuurlijk niet onopgemerkt op Twitter.

Vervolgens kwam de Twitterstorm wat tot rust. Wel zien we sinds deze zomer weer een stijgende trend in het aantal tweets.

Advertentie

Nederlanders blijven actief naar bitcoin zoeken

Wanneer we naar Google kijken dan is te zien dat Nederlanders nog altijd interesse hebben in bitcoin. Uit Google Trends data blijkt dat we vooral in januari en mei naar bitcoin zochten. In mei kwamen we zelfs heel dichtbij de absolute piek in zoekvolume.

Die piek stamt nog uit 2017 en in mei van 2021 kwamen we tot 87% daarvan. Sinds juli hangt het zoekvolume in Nederland rond de 40% van de piek uit 2017. Dit terwijl we in 2020 rond de 8 tot 10% bleven hangen.

Eerder in het crypto nieuws was te lezen dat uit data van GlobalData bleek dat er flink meer werd gepraat over crypto in het algemeen. Het aantal discussies over crypto op social media is in 2021 met maar liefst 400% toegenomen. Shiba inu (SHIB) is qua groei de absolute koploper.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie