Ivo Melchers Ivo Melchers
21/09/2023 07:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 07:25

142.000 bitcoin verkoop uitgesteld: koers meer tijd om te herstellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
142.000 bitcoin verkoop uitgesteld: koers meer tijd om te herstellen

Foto: Burdun lliya / Shutterstock.com

Het zal nóg langer duren voordat de gigantische bitcoin (BTC) stapel van de in 2014 opgedoekte crypto exchange Mt. Gox gedistribueerd zal worden aan voormalige klanten. We schreven eerder deze week al over de rondgaande geruchten over vertraging in de zaak rondom de failliete beurs, maar nu is de deadline voor het terugbetalen van de schuldeisers officieel uitgesteld. Goed nieuws voor de bitcoin koers?

Bitcoin zet stijging van 12,5% neer, gaan we door naar $62.000?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin uitbetaling jaar uitgesteld

Voor wie al enige tijd in de crypto-wereld vertoeft, zal Mt. Gox geen onbekende naam zijn. Mt. Gox was een Japanse beurs uit de beginjaren van Bitcoin. Het werd in 2010 opgericht en mocht zichzelf binnen 3 jaar de grootste bitcoin beurs ter wereld noemen dat maar liefst 70 procent van alle BTC-transacties verwerkte. In 2014 moest het echter gedwongen een failissement aanvragen na een reeks hacks en wanpraktijken.

In totaal gingen er 850.000 BTC verloren waarvan er 142.000 zijn teruggevonden. Deze enorme stapel zal, evenals 143.000 bitcoin cash (BCH) en 69 miljard Japanse yen, verdeeld worden onder de gedupeerde klanten.

Over iets meer dan een maand, op 31 oktober, stond de uitbetaling op de agenda. In een brief van 21 september schreef Mt. Gox trustee Nobuaki Kobayashi echter dat hij, met toestemming van de rechtbank van Tokio, de deadline precies met één jaar heeft verlengd.

Bovendien legde Kobayashi uit dat de schuldeisers die de nodige informatie al hebben verstrekt, zoals de manier hoe ze uitbetaald willen worden, op zijn vroegst aan het eind van dit jaar achtereenvolgens zullen worden terugbetaald.

Effect op BTC koers

Het is niet de eerste keer dat er vertraging optreedt wat betreft de distributie van de herstelde bitcoins. Aangezien het betrekking heeft op een reusachtige hoeveelheid bitcoins, heeft de terugbetaling in het verleden vaak geleid tot paniek in de markt. Het is namelijk niet gek om aan te nemen dat veel schuldeisers hun bitcoins op de markt gaan dumpen na de weerzinwekkende stijging van BTC sinds het faillissement in 2014.

Over het algemeen is de markt waarschijnlijk opgelucht dat de deadline wordt uitgesteld, hoewel de angst wellicht ietwat overdreven is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie