Rico Engelbarts
24/09/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2019 17:30

25.000 Franse winkels gaan in 2020 bitcoin (BTC) accepteren, stelt CEO van grote POS-provider

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
25.000 Franse winkels gaan in 2020 bitcoin (BTC) accepteren, stelt CEO van grote POS-provider

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Begin 2020 zal er in meer dan 25.000 winkels van 30 verschillende retailers in Frankrijk met bitcoin (BTC) betaald kunnen worden. Dit kondigden drie bedrijven aan tijdens de Paris Retail Week op 24 september, waar het Franse crypto-nieuwsplatform Cryptonews verslag van deed.
De ontwikkeling vloeit voort uit een samenwerking tussen point-of-sales provider Global P.O.S., de EasyWallet applicatie en betalingsplatform Easy2Play. Zij zullen de technologie gaan leveren waarmee het mogelijk wordt om in 25.000 Franse winkels met BTC te betalen.
De betaling zal overigens niet volledig in bitcoin verlopen. De klant betaalt met bitcoin waarna de bitcoin direct wordt omgezet in fiat-valuta. De conversie van BTC naar fiat wordt gefaciliteerd door Deskoin en Savitar.
Er zitten een aantal bekende winkelketens tussen die aan het initiatief meedoen; Foot Locker, Intersport, Sephora en Decathlon. De CEO en oprichter van Global P.O.S., Stéphane Djiane, stelde het volgende:

Dit is een belangrijke symbolische stap in de evolutie van betaalmethoden in Frankrijk. Daarnaast geven we echter de mogelijkheid aan 25.000 om veilig de wereld van Economy 3.0 te betreden.

Volgens schattingen bezitten 4 miljoen mensen in Frankrijk cryptocurrency. Dijane zegt dat het de bedoeling is dat het platform in de toekomst ook altcoins gaat accepteren als betaalmiddel.
De houding van Frankrijk ten opzichte van cryptocurrency lijkt steeds vriendelijker te worden. Zo werd deze maand nog duidelijk dat crypto-naar-crypto transacties niet zullen worden belast.
Echter is het ten opzichte van Facebooks Libra iets minder vriendelijk. Het land wil dat Europa een “gemeenschappelijk regelgevend kader” voor cryptocurrencies invoert. Hiermee hoopt de Franse minister van financiën, Bruno Le Maire, projecten als Libra te kunnen bestrijden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie