Rico Engelbarts
24/09/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2019 17:30

25.000 Franse winkels gaan in 2020 bitcoin (BTC) accepteren, stelt CEO van grote POS-provider

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
25.000 Franse winkels gaan in 2020 bitcoin (BTC) accepteren, stelt CEO van grote POS-provider

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Begin 2020 zal er in meer dan 25.000 winkels van 30 verschillende retailers in Frankrijk met bitcoin (BTC) betaald kunnen worden. Dit kondigden drie bedrijven aan tijdens de Paris Retail Week op 24 september, waar het Franse crypto-nieuwsplatform Cryptonews verslag van deed.
De ontwikkeling vloeit voort uit een samenwerking tussen point-of-sales provider Global P.O.S., de EasyWallet applicatie en betalingsplatform Easy2Play. Zij zullen de technologie gaan leveren waarmee het mogelijk wordt om in 25.000 Franse winkels met BTC te betalen.
De betaling zal overigens niet volledig in bitcoin verlopen. De klant betaalt met bitcoin waarna de bitcoin direct wordt omgezet in fiat-valuta. De conversie van BTC naar fiat wordt gefaciliteerd door Deskoin en Savitar.
Er zitten een aantal bekende winkelketens tussen die aan het initiatief meedoen; Foot Locker, Intersport, Sephora en Decathlon. De CEO en oprichter van Global P.O.S., Stéphane Djiane, stelde het volgende:

Dit is een belangrijke symbolische stap in de evolutie van betaalmethoden in Frankrijk. Daarnaast geven we echter de mogelijkheid aan 25.000 om veilig de wereld van Economy 3.0 te betreden.

Volgens schattingen bezitten 4 miljoen mensen in Frankrijk cryptocurrency. Dijane zegt dat het de bedoeling is dat het platform in de toekomst ook altcoins gaat accepteren als betaalmiddel.
De houding van Frankrijk ten opzichte van cryptocurrency lijkt steeds vriendelijker te worden. Zo werd deze maand nog duidelijk dat crypto-naar-crypto transacties niet zullen worden belast.
Echter is het ten opzichte van Facebooks Libra iets minder vriendelijk. Het land wil dat Europa een “gemeenschappelijk regelgevend kader” voor cryptocurrencies invoert. Hiermee hoopt de Franse minister van financiën, Bruno Le Maire, projecten als Libra te kunnen bestrijden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie