Rico Engelbarts
24/06/2018 07:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2018 07:22

3 redenen waarom Bitcoin-markt optimistisch blijft ondanks $6.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3_redenen_waarom_crypto_markt_optimistisch_blijft_ondanks_6000_dollar_grens

Op 23 juni organiseerde CNBC Fast Trader een show die gewijd was aan de presentatie van de “Bitcoin Funeral”, een geestige introductie van de discussie van de oprichter van BKCM en cryptocurrency-investeerder, Brian Kelly, over de recente Bitcoin-correctie en de toekomstige prijsontwikkeling.
Drie redenen waarom Bitcoin nog niet dood is
In CNBC Fast Trader, schetste Kelly drie belangrijke redenen waarom Bitcoin (BTC) op de middellange termijn terug zal keren naar eerdere support levels over de $10.000:

  • Het negatieve sentiment van beleggers signaleert de dreiging van een bodem.
  • De positieve ontwikkeling binnen de Japanse cryptocurrency-exchange markt.
  • Verdere BTC-uitverkoop van Mt. Gox is uitgesteld tot 2019

Verwijzend naar de basisregel van beleggen, merkte Kelly op dat gedurende een periode waarin de markt extreem bullish en optimistisch is, het beter is om tijdig te verkopen en een kans om in te stappen af te wachten, en op het moment dat de markt overdreven pessimistisch is, is het verstandig om goed instapmoment te vinden.
Gezien het negatieve sentiment in de markt voor cryptocurrency, legde Kelly uit dat de grote correctie van de crypto-markt waarschijnlijk in de nabije toekomst, waarschijnlijk in de komende twee tot drie maanden, zal uitbodemen om daarna aan een rally op de middellange termijn te beginnen in het vierde kwartaal van dit jaar.
Nog belangrijker, verklaarde Kelly, is dat de beweging van de Japanse regering om de regelgeving aan te scherpen, de cryptomarkt op te schonen, en de crypto-sector te legaliseren, een positieve ontwikkeling is voor de lange termijn, omdat het grote hack-aanvallen zoals de Coincheck-beveiligingslek, zou voorkomen en het beleggers op de openbare markt toestaat vertrouwen te krijgen in lokale exchanges. Kelly:

Japanse beurzen kregen van de overheid de opdracht de zakelijke omstandigheden te verbeteren. Dat is eigenlijk een goede zaak. Op korte termijn wordt het een beetje moeilijk, omdat het nieuw binnenkomende accounts remt, maar eigenlijk zijn ze bezig met het opruimen van het systeem. Ervoor zorgen dat het beter is voor mensen.

Zuid-Korea, de op drie na grootste cryptocurrency-markt na de VS en Japan, is ook begonnen met het opstellen van een cryptocurrency-regelgevingskader voor het reguleren van cryptocurrency-exchanges als banken, en om hack-aanvallen en witwaspraktijken te voorkomen, terwijl de cryptocurrency-sector wordt gelegaliseerd om beleggers te beschermen en algemeen geldende normen binnen de gehele crypto-industrie vast te stellen.
Geen Mt. Gox uitverkoop meer
Dit jaar zorgden verschillende sell-offs van tienduizenden BTC van Mr. Gox ervoor dat de markt instortte, wat ervoor zorgde dat BTC in bepaalde periodes geen momentum kon verkrijgen.
Kelly benadrukte dat het uitstel van de volgende uitverkoop tot begin 2019, als een optimistische factor te beschouwen valt, omdat de kans op een nieuwe markt-uitverkoop geëlimineerd is, althans op de middellange termijn. Hij legt uit:

Mt. Gox. gaat rehabiliteren en ze zullen de rest van de $1 miljard aan BTC verdelen. Maar wat hier zo geweldig aan is, is dat ze het tot 1 maart 2019 niet zullen distribueren. Plotseling denkt iedereen dat er een golf van verkopen zal zijn. Dat gebeurt nu niet.

De drie factoren die door Kelly genoemd zijn, zouden de middellange termijns-rally van BTC kunnen voeden en de positieve ontwikkelingen in de Japanse en Zuid-Koreaanse markten voor cryptocurrency zullen de markt in staat stellen te groeien met stabiliteit en vertrouwen van investeerders en dat zal op de lange termijn grotendeels gunstig zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie