3 redenen waarom Bitcoin-markt optimistisch blijft ondanks $6.000

Op 23 juni organiseerde CNBC Fast Trader een show die gewijd was aan de presentatie van de “Bitcoin Funeral”, een geestige introductie van de discussie van de oprichter van BKCM en cryptocurrency-investeerder, Brian Kelly, over de recente Bitcoin-correctie en de toekomstige prijsontwikkeling.

Drie redenen waarom Bitcoin nog niet dood is

In CNBC Fast Trader, schetste Kelly drie belangrijke redenen waarom Bitcoin (BTC) op de middellange termijn terug zal keren naar eerdere support levels over de $10.000:

  • Het negatieve sentiment van beleggers signaleert de dreiging van een bodem.
  • De positieve ontwikkeling binnen de Japanse cryptocurrency-exchange markt.
  • Verdere BTC-uitverkoop van Mt. Gox is uitgesteld tot 2019

Verwijzend naar de basisregel van beleggen, merkte Kelly op dat gedurende een periode waarin de markt extreem bullish en optimistisch is, het beter is om tijdig te verkopen en een kans om in te stappen af te wachten, en op het moment dat de markt overdreven pessimistisch is, is het verstandig om goed instapmoment te vinden.

Gezien het negatieve sentiment in de markt voor cryptocurrency, legde Kelly uit dat de grote correctie van de crypto-markt waarschijnlijk in de nabije toekomst, waarschijnlijk in de komende twee tot drie maanden, zal uitbodemen om daarna aan een rally op de middellange termijn te beginnen in het vierde kwartaal van dit jaar.

Nog belangrijker, verklaarde Kelly, is dat de beweging van de Japanse regering om de regelgeving aan te scherpen, de cryptomarkt op te schonen, en de crypto-sector te legaliseren, een positieve ontwikkeling is voor de lange termijn, omdat het grote hack-aanvallen zoals de Coincheck-beveiligingslek, zou voorkomen en het beleggers op de openbare markt toestaat vertrouwen te krijgen in lokale exchanges. Kelly:

Japanse beurzen kregen van de overheid de opdracht de zakelijke omstandigheden te verbeteren. Dat is eigenlijk een goede zaak. Op korte termijn wordt het een beetje moeilijk, omdat het nieuw binnenkomende accounts remt, maar eigenlijk zijn ze bezig met het opruimen van het systeem. Ervoor zorgen dat het beter is voor mensen.

Zuid-Korea, de op drie na grootste cryptocurrency-markt na de VS en Japan, is ook begonnen met het opstellen van een cryptocurrency-regelgevingskader voor het reguleren van cryptocurrency-exchanges als banken, en om hack-aanvallen en witwaspraktijken te voorkomen, terwijl de cryptocurrency-sector wordt gelegaliseerd om beleggers te beschermen en algemeen geldende normen binnen de gehele crypto-industrie vast te stellen.

Geen Mt. Gox uitverkoop meer

Dit jaar zorgden verschillende sell-offs van tienduizenden BTC van Mr. Gox ervoor dat de markt instortte, wat ervoor zorgde dat BTC in bepaalde periodes geen momentum kon verkrijgen.

Kelly benadrukte dat het uitstel van de volgende uitverkoop tot begin 2019, als een optimistische factor te beschouwen valt, omdat de kans op een nieuwe markt-uitverkoop geëlimineerd is, althans op de middellange termijn. Hij legt uit:

Mt. Gox. gaat rehabiliteren en ze zullen de rest van de $1 miljard aan BTC verdelen. Maar wat hier zo geweldig aan is, is dat ze het tot 1 maart 2019 niet zullen distribueren. Plotseling denkt iedereen dat er een golf van verkopen zal zijn. Dat gebeurt nu niet.

De drie factoren die door Kelly genoemd zijn, zouden de middellange termijns-rally van BTC kunnen voeden en de positieve ontwikkelingen in de Japanse en Zuid-Koreaanse markten voor cryptocurrency zullen de markt in staat stellen te groeien met stabiliteit en vertrouwen van investeerders en dat zal op de lange termijn grotendeels gunstig zijn.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.445,80 Kopen
1
Bitvavo
€29.911,60 Kopen
2
Litebit
€30.107,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.204,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin als wereld reservevaluta – Oud Canadese premier en oud Amerikaanse minister van Financiën praten over BTC

Stephen Harper, voormalig minister-president van Canada voor bijna 10 jaar lang, denkt niet dat de Amerikaanse dollar (USD) snel vervangen zal worden als de...

Bitcoin (BTC) naar $115.000, voorspelt Pantera Capital op basis van S2F-model

Pantera Capital, een investeringsbedrijf en hedgefonds, voorspelt dat de koers van bitcoin (BTC) naar maar liefst $115.121 kan stijgen tegen 1 augustus. Dat meldt...

Bitcoin (BTC) prijs consolidatie zet door, grote volatiliteit aanstaande? Analist houdt deze prijzen in de gaten

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weinig spectaculairs laten zien. Het is de bulls vooralsnog niet gelukt om de overhand te krijgen terwijl...

Bitcoin (BTC) exchange Livecoin sluit deuren na aanval; slachtoffer of exit scam?

Livecoin, een Russische cryptocurrency-exchange, sluit de deuren vanwege een hack. Dat kondigt de bitcoin-beurs op 16 januari aan: https://twitter.com/livecoin_net/status/1350460750943424512 De exchange werd naar verluidt eind december...

Bitcoin (BTC) trend volgt bull trend van 2016-2017, stelt CoinGecko in rapport over 2020

2020 was een geweldig jaar voor crypto en met name voor bitcoin (BTC). De cryptocurrency werd namelijk omarmd door grote investeerders en bedrijven, een...

Binance coin (BNB) bereikt hoogste prijs ooit, is dit de reden?

Binance coin (BNB), de cryptocurrency van een van 's werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt! Gisteren aan het einde van...