Simon Bosch Simon Bosch
24/04/2022 06:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 06:45

Amerikaanse staat wil cryptovaluta op de balans zetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/f11photo

De wereld van cryptocurrencies wordt met de dag groter. Toch zijn veel grote instituten nog érg voorzichtig met deze markt betreden. De crypto-markt is erg volatiel en ook zeker luidruchtig, en instituten met grote portemonnees hebben veel te verliezen. De Amerikaanse staat Tennessee is van plan om de sprong te wagen.

Negatief voor bitcoin: stagflatie-angst in Amerika bereikt kookpunt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Custodian voor cryptovaluta

Dat schrijft de Nashville Post. Nashville is de grootste stad van Tennessee. De staat in de VS is op zoek naar een custodian die op naam van de staatskas cryptovaluta zou willen vasthouden. De details zijn te vinden in een 64 pagina’s tellend document dat nu verwijderd is, maar met behulp van het Internet Archive is het terug te vinden.

Voor zover we hebben kunnen vinden wordt alleen Bitcoin (BTC) expliciet genoemd, maar er staat wel duidelijk dat ook andere cryptocurrencies mogelijk aangehouden moeten kunnen worden. Het lijkt er niet op dat er al een duidelijk beeld is van welke andere crypto’s interessant gevonden worden.

Het handelsvolume dat de custodian moet kunnen verwerken betreft minimaal 500.000 Amerikaanse dollars per maand zijn en elke maand moeten 50 stortingen en opnamen van handelsplatformen mogelijk zijn. Tegelijkertijd moeten alle virtuele valuta op een exchange-account gehouden worden. Het is niet duidelijk hoeveel procent van het totale portfolio van de staatskas van Tennessee naar cryptovaluta zal gaan. Nashville Post schrijft dat het fonds van de staat in totaal meer dan 1 miljard USD beheert.

Advertentie

Geen uitzondering meer

Momenteel houdt de staat geen cryptovaluta aan, maar daar zal binnenkort duidelijk verandering in komen. Wanneer dit zal zijn is niet duidelijk, het kan dus nog een tijd duren. Ook weten we niet welke instituten geïnteresseerd zijn in deze rol.

Tennessee is niet de enige plek in de Verenigde Staten die hiervoor kiest. Zo pleit de burgemeester van Miami in Florida regelmatig voor bitcoin en andere cryptocurrencies. In Colorado kun je er sinds kort je belasting mee betalen en banken in de staat Virginia zijn sinds kort wettelijk toegestaan om diensten rondom digitale activa aan te bieden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie