Timo Bult Timo Bult
29/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2019 17:20

Analisten blijven bullish omtrent bitcoin (BTC) koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Het is duidelijk dat bitcoin (BTC) het de afgelopen tijd wat minder doet, zeker in vergelijking met begin april. Toch blijven analisten bullish, en noemt men de huidige correctie niets meer dan een gezond onderdeel van de bull-markt.
Volgens Willy Woo, partner bij cryptocurrency-hedgefonds Adaptive Capita, zit de eerste fase van de bull-markt er bijna op. In de tweede fase zullen we volgens hem in een nieuwe bullrun terechtkomen. Hij schreef in een tweet:

Fase 1 van de bull-markt is voltooid, zodra we de bodem bereiken begint fase 2 wat een lange duurzame bull-drive belooft die ons door heel 2020 brengt (als BTC zijn persoonlijkheid behoudt). Fase 1 was een door handelaren gecreëerde dominantie wat ons omhoog duwde en FOMO veroorzaakte.

Verschillende fundamentals laten daarnaast ook bullish signalen zien. Nog nooit eerder werden er de afgelopen tijd zo weinig bitcoins verplaatst. Duidelijk is dan ook dat velen bitcoin hebben om te HODL’en (vasthouden), in de hoop dat de cryptocurrency op de lange termijn tot ongekende hoogtes stijgt.

De hoeveelheid Bitcoin (BTC) die gedurende ten minste vijf jaar onaangeroerd is gebleven (d.w.z. niet is verplaatst) bereikte recent een recordhoogte. Dit geeft mogelijk aan dat BTC steeds meer een waardeopslag wordt, in tegenstelling tot een ruilmiddel

https://twitter.com/matt_odell/status/1153638802302349315
Steeds meer deskundigen en analisten, zoals Anthony Pompliano, zien bitcoin als een hedge tegen de financiële onzekerheid als gevolg van een rumoerige wereldwijde economie. Pompliano noemde onlangs in een aantal tweets de verlaging van de rentestanden raketbrandstof voor bitcoin.
Ook al ziet het er nu wat minder goed uit voor bitcoin-HODL’ers, het imago van Bitcoin blijft onveranderd. En het feit dat investeerders besluiten hun bitcoin in hun wallet vast te houden is een duidelijk teken dat dit imago op de korte termijn niet zal gaan veranderen.
Vanmorgen verscheen een nieuwe koersanalyse van Crypto Insider David, vers van de pers! Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie