Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 16:00

Beroemde miljardair blijft juist nu bij Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beroemde miljardair blijft juist nu bij Bitcoin

Foto: DSkorynko/Shutterstock

In de afgelopen bullmarkt zijn een aantal beroemde investeerders voor het eerst in de crypto-markt gestapt. Zo ook Paul Tudor Jones, een legendarische belegger die naar verluidt een eigen vermogen van miljarden heeft. Maar waar zelfs veel professionele beleggers niet graag diepe correcties uitzitten blijkt dit voor Tudor Jones geen probleem. Hij gelooft namelijk sterk in Bitcoin (BTC).

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Legendarische investeerder verkocht BTC niet

Begin deze week werd hij geïnterviewd door CNBC. De investeerder stapte ongeveer aan het eind van de herfst van 2020 in, toen de bitcoin prijs nog minder dan 9.000 dollar per coin was. Hij vond bitcoin aantrekkelijk omdat het leek alsof je in een vroeg stadium in een bedrijf als Apple geld stopte.

Belangrijk voor hem was dat er enorme hoeveelheden geld werd geprint. Zijn voorkeur voor een inflatiehedge ging uit naar bitcoin. Hij had maar een paar procent van zijn vermogen in de cryptocurrency zitten, maar een ‘enorme groep hele slimme mensen’ gaf hem het vertrouwen dat hij goed zat bij de crypto.

Nu verklaart hij aan CNBC dat hij nog nooit zo lang een investering heeft gehad als met bitcoin. De prijs is van minder dan 8.000 tot 9.000 dollar naar meer dan 60.000 dollar en weer terug naar 15.000 dollar gegaan. Nu de prijs op ongeveer 27.000 dollar staat heeft hij de activa nog steeds. Hij ziet het nog steeds als een kleine diversificatie van zijn portfolio.

Advertentie

Tudor Jones: recessie is op komst

Ondanks dat hij een positief beeld heeft van bitcoin denkt hij dat er een redelijke kans op een recessie is. Die zou in het derde kwartaal beginnen. In september 2021 zagen we namelijk de piek in de financiële cyclus. Dit is de combinatie van de hoeveelheid schuld die de economie en de financiële wereld op zich neemt, gecombineerd met de prijzen van activa.

Historisch gezien volgt twee jaar hierna een recessie, wat nu in het derde kwartaal van dit jaar zou zijn,” aldus Tudor Jones. Onlangs verklaarde een andere analist ongeveer hetzelfde.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie