Simon Bosch Simon Bosch
14/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2023 06:00

Expert denkt dat goud beter blijft presteren dan Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Toen bitcoin (BTC) de laatste delen van de neerwaartse trend van vorig jaar doorkruiste hield goud zich erg goed stand. Het is weliswaar een stuk minder volatiel en dus is in theorie ook het opwaartse potentieel beperkter dan dat van bitcoin. Een belangrijke analist van Bloomberg verwacht dat goud beter blijft presteren dan bitcoin.

Bitcoin en ethereum handelscontracten verpletteren historische records
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bloomberg analist verwacht deflatie en recessie

In een interview met Red Cloud TV verklaart Bloombergs hoofdanalist voor de grondstoffensector, Mike McGlone, dat de grondstoffenmarkt duidelijk in een bearmarkt zit. Dat komt door een gebrek aan genoeg vraag. Zo is de Bloomberg Commodity Index met ongeveer 20% gedaald in slechts 12 maanden.

Grondstoffen zijn volgens hem een belangrijke indicator voor de Producer Price Index (PPI). Die maatstaf bestaat al sinds 1948, en is nog nooit zo snel gedaald als nu.

De wereld zou een gebrek hebben aan economische groei doordat centrale banken wereldwijd de rentes hard hebben laten stijgen. Hij verwacht daarom dat de economie in een recessie zal belanden en dat de wereld daardoor in een deflatieregime terecht komt, iets wat hij een tijdje geleden ook al voorspelde.

Advertentie

“Goud blijft betere investering dan bitcoin”

Toch verwacht hij nog steeds een gunstige omgeving voor grondstoffen en crypto. Sterker nog, hij denkt dat goud relatief snel een prijs van 3.000 dollar gaat halen. Op het moment van schrijven staat de prijs op 2.000 dollar. Hij denkt dat dit gaat gebeuren als de Amerikaanse centrale bank gedwongen wordt om de rentes opnieuw te verlagen. De oorzaak daarvan zou een recessie zijn. Aandelen zouden namelijk minder goed gaan presteren dan goud.

Goud heeft zelfs beter gepresteerd dan bitcoin, en hij denkt dat dat nog wel even door zal gaan. Hij zegt dat mensen die bitcoin kopen goud vaak laconiek ‘boomer rocks’ noemen. Als goud genoeg zou gaan stijgen, dan zouden mensen de angst krijgen dat ze de optrend missen. Dat zou veel nieuw geld naar goud brengen, want er zijn volgens hem maar weinig mensen die in goud hebben geïnvesteerd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie