Thom Derks Thom Derks
14/12/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 15:15

Binance CEO Changpeng Zhao waarschuwt voor turbulente tijden in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Grey82

Binance CEO Changpeng Zhao waarschuwt zijn personeel voor turbulente tijden. Als gevolg van een mogelijke aanklacht van het Amerikaanse ministerie van justitie en een twijfelachtig Proof-of-Reserves rapport, staat de grootste crypto exchange ter wereld onder druk. Dat uit zich in massale opnames van het beursplatform van Binance, die een ware test vormen voor de financiële gezondheid van het handelshuis.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lastige maanden voor Binance

Changpeng Zhao schrijft nu aan zijn personeel dat hij een lastige periode verwacht. “Hoewel we verwachten dat de komende maanden lastig worden, gaan we ons door deze uitdagende periode heen vechten en er sterker uitkomen”, aldus CZ richting zijn personeel.

Gisteren haalden gebruikers in een tijdsbestek van 24 uur onder de streep 900 miljoen dollar aan assets van het platform. Dat wil zeggen dat de opnames minus de stortingen op dit bedrag uitkwamen.

“Wat betreft de vragen over het tijdelijk schorsen van de opnames van USDC, dat komt omdat we USDC automatisch naar BUSD converteren om grote liquiditeitspools in stand te houden.”

Het is voor de industrie te hopen dat Binance zijn boekhouding op orde heeft, want als deze crypto exchange ook nog eens omvalt, dan is het waarschijnlijk gedaan met het publieke vertrouwen. Dat vertrouwen heeft met het omvallen van FTX al een deuk opgelopen en de implosie van Binance zou in dat kader echt dramatisch zijn.

Advertentie

CZ heeft vertrouwen

Met het omvallen van FTX is er vanuit de industrie een soort drang ontstaan om aan het grote publiek te bewijzen dat Binance, in tegenstelling tot FTX, wel gezond is. Als grootste beursplatform van de markt ligt Binance extreem onder de loep en dat zorgt voor een hoop druk op het platform om meer transparant te zijn.

Dat probeerde Binance met het Proof-of-Reserves rapport van afgelopen week, maar die werd niet heel positief ontvangen. Volgens critici was het bewijs van de reserves van Binance flinterdun en zou het goed zijn als ze een partij inhuren die de boeken echt volledig doorloopt.

Voorlopig lijkt CZ daar echter niets in te zien, want hij geeft daar in directe zin weinig tot geen commentaar op. Wat dat betreft komen er weer een paar spannende maanden aan voor bitcoin (BTC) en de industrie in het algemeen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie