Simon Bosch Simon Bosch
20/06/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2022 13:15

Bitcoin advies van president El Salvador: Wees geduldig!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin advies van president El Salvador: Wees geduldig!

Foto: Min C. Chiu/Shutterstock

El Salvador mag dan wel het land zijn dat als eerste officieel als land investeerde in Bitcoin (BTC), het kocht wel de top. Sterker nog, het is blijven bitcoin kopen toen de prijs verder bleef dalen, terwijl het nou niet bepaald een welvarend land is. Toch heeft El Salvador’s president Nayib Bukele verrassend goed advies.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Blijf geduldig!’ zegt president over Bitcoin

Hij schrijft op Twitter dat hij veel mensen ziet die angstig zijn geworden van de dalende prijs van bitcoin. Hij adviseert daarom om te stoppen met naar de prijs te kijken en om van je leven te genieten. ‘Als je hebt geïnvesteerd in BTC, dan is je investering veilig en zal de waarde immens gaan groeien na de berenmarkt. Geduld is belangrijk,’ verklaart hij.

Er zitten wat haken en ogen aan zijn opmerking, maar eigenlijk is het best goed advies. Geduld is inderdaad belangrijk, en in elke berenmarkt blijkt dat mensen vaak geen geduld hebben. Emoties vormen vaak ook een groot probleem. Het is nooit goed om je te laten leiden door angst.

Advertentie

maar wees in staat om je geduld te behouden

Een kanttekening is dat hij er nogal makkelijk over denkt. Zo is je investering natuurlijk alleen veilig als je helemaal zeker weet dat de plek waar je je BTC bewaart ook echt 100% veilig is. Investeerders die hun geld bij Celsius en Three Arrows Capital hebben gestald dachten ook dat hun kapitaal veilig was, nu blijkt dat dat niet zo is.

Eigenlijk is het vrijwel nooit verstandig om volledig te stoppen met kijken wat er om je heen gebeurt. Angst is een hele nuttige emotie. Het helpt je met het zoeken van veiligheid als de wereld niet veilig is. Maar helaas is dat met name nuttig als situaties fysiek niet veilig zijn. Het zorgt er ook voor dat je al snel irrationele beslissingen neemt.

Grappig is dat Bitcoin-scepticus Peter Schiff ook zijn zegje hierover had. Hij benadrukt dat Bukele de top kocht, terwijl het vervolgens 75% in waarde daalde. Eigenlijk weet niemand of de prijs weer zal herstellen, want niemand kan in de toekomst kijken. Daar heeft ‘Doctor Doom’ dan wel weer gelijk in.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie