Ivo Melchers Ivo Melchers
28/09/2023 05:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:15

Bitcoin beleeft hevige volatiliteit, vandaag wacht belangrijke dag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beleeft hevige volatiliteit, vandaag wacht belangrijke dag

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De volatiliteit schoot er gisteren even flink in voor bitcoin (BTC). Na een lange tijd kregen we weer eens een prijsschommeling van de bovenste plank voorgeschoteld. Vandaag staat ons bovendien een belangrijke dag te wachten wat mogelijk kan resulteren in een volatiele bitcoin koers. In deze ochtendupdate bespreken we de huidige stand van zaken en wat je allemaal kunt verwachten vandaag.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC stijgt én daalt razendsnel

Gisteren vlak voor het middaguur schoot de bitcoin prijs plotseling in een rap tempo omhoog. Vanaf een prijs van vlak boven de 26.200 dollar steeg de koers in iets meer dan 2 uur tot een piek van 26.800 dollar.

Deze 26.800 dollar is de bovenkant van een belangrijk weerstandsniveau dat vooralsnog te sterk is gebleken. De koers werd fors afgewezen vanaf dit niveau en daalde helemaal terug tot onder de 26.200 dollar. De gehele stijging werd in minder dan 2 uur weer volledig tenietgedaan. Vanaf de avonduren krabbelde de koers weer langzaam omhoog.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.445 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.146.

De DXY, ofwel de U.S. Dollar Index, staat momenteel op zijn hoogste niveau sinds november vorig jaar. Gezien de negatieve correlatie van de DXY met risicovolle activa houdt bitcoin zich nog redelijk staande. De DXY verkeert momenteel in zijn elfde achtereenvolgende groene week en nadert een belangrijke weerstand. Een correctie zou wat dat betreft gunstig zijn voor de prijs van BTC.

Advertisement

Altcoinmarkt: ethereum en solana onderscheiden zich

Kijkende naar de grootste tien cryptocurrencies van het moment, is er weinig spannend te zien. De meeste altcoins staan namelijk minder dan 1 procent in het rood vergeleken met 24 uur geleden. Ethereum (ETH) en solana (SOL) vallen op met stijgingen van respectievelijk 1,06 en 1,53 procent.

Wat betreft alle dalers staat XRP het ‘diepst’ in de min met 0,83 procent. Noemenswaardige uitschieters zijn er momenteel niet.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: houd dit in de gaten

Vandaag staat een drukke dag op de agenda als het aankomt op macro-economische zaken uit de Verenigde Staten.

Als eerste zullen we om 14:30 uur de cijfers ontvangen betreffende de groei van het Bruto Binnenlands Product (BBP) voor het afgelopen kwartaal. Er wordt verwacht dat deze cijfers een positieve score van 2,1 procent zullen tonen. Hiermee presteert de Amerikaanse economie beter dan verwacht ondanks de hoge rente. Met een negatieve uitschieter zullen de zorgen over een recessie toenemen en kan de BTC koers een tik verwachten.

Verder krijgen we op hetzelfde moment de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding gepresenteerd. Er wordt aangenomen dat de wekelijkse maatstaf uitkomt op 215.000, terwijl deze vorige week uitkwam op 201.000.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 22:00 uur een toespraak houden. Enige hints met betrekking tot het beleid van de Federal Reserve voor de nabije toekomst hebben het potentieel om de bitcoin koers te beïnvloeden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement