Ivo Melchers Ivo Melchers
28/09/2023 05:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 21:15

Bitcoin beleeft hevige volatiliteit, vandaag wacht belangrijke dag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beleeft hevige volatiliteit, vandaag wacht belangrijke dag

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De volatiliteit schoot er gisteren even flink in voor bitcoin (BTC). Na een lange tijd kregen we weer eens een prijsschommeling van de bovenste plank voorgeschoteld. Vandaag staat ons bovendien een belangrijke dag te wachten wat mogelijk kan resulteren in een volatiele bitcoin koers. In deze ochtendupdate bespreken we de huidige stand van zaken en wat je allemaal kunt verwachten vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC stijgt én daalt razendsnel

Gisteren vlak voor het middaguur schoot de bitcoin prijs plotseling in een rap tempo omhoog. Vanaf een prijs van vlak boven de 26.200 dollar steeg de koers in iets meer dan 2 uur tot een piek van 26.800 dollar.

Deze 26.800 dollar is de bovenkant van een belangrijk weerstandsniveau dat vooralsnog te sterk is gebleken. De koers werd fors afgewezen vanaf dit niveau en daalde helemaal terug tot onder de 26.200 dollar. De gehele stijging werd in minder dan 2 uur weer volledig tenietgedaan. Vanaf de avonduren krabbelde de koers weer langzaam omhoog.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.445 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.146.

De DXY, ofwel de U.S. Dollar Index, staat momenteel op zijn hoogste niveau sinds november vorig jaar. Gezien de negatieve correlatie van de DXY met risicovolle activa houdt bitcoin zich nog redelijk staande. De DXY verkeert momenteel in zijn elfde achtereenvolgende groene week en nadert een belangrijke weerstand. Een correctie zou wat dat betreft gunstig zijn voor de prijs van BTC.

Advertentie

Altcoinmarkt: ethereum en solana onderscheiden zich

Kijkende naar de grootste tien cryptocurrencies van het moment, is er weinig spannend te zien. De meeste altcoins staan namelijk minder dan 1 procent in het rood vergeleken met 24 uur geleden. Ethereum (ETH) en solana (SOL) vallen op met stijgingen van respectievelijk 1,06 en 1,53 procent.

Wat betreft alle dalers staat XRP het ‘diepst’ in de min met 0,83 procent. Noemenswaardige uitschieters zijn er momenteel niet.

Bitcoin ETF’s breken records: $300 miljoen instroom in één dag
Bitcoin ETF's breken records: $300 miljoen instroom in één dag

Bitcoin vandaag: houd dit in de gaten

Vandaag staat een drukke dag op de agenda als het aankomt op macro-economische zaken uit de Verenigde Staten.

Als eerste zullen we om 14:30 uur de cijfers ontvangen betreffende de groei van het Bruto Binnenlands Product (BBP) voor het afgelopen kwartaal. Er wordt verwacht dat deze cijfers een positieve score van 2,1 procent zullen tonen. Hiermee presteert de Amerikaanse economie beter dan verwacht ondanks de hoge rente. Met een negatieve uitschieter zullen de zorgen over een recessie toenemen en kan de BTC koers een tik verwachten.

Verder krijgen we op hetzelfde moment de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding gepresenteerd. Er wordt aangenomen dat de wekelijkse maatstaf uitkomt op 215.000, terwijl deze vorige week uitkwam op 201.000.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 22:00 uur een toespraak houden. Enige hints met betrekking tot het beleid van de Federal Reserve voor de nabije toekomst hebben het potentieel om de bitcoin koers te beïnvloeden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie