Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) biedt extra inkomstenbron voor door coronavirus getroffen werkloze Egyptenaren

Vrijwel alle landen in de wereld worden hard getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Het aantal werklozen stijgt, de economieën krimpen en dus moeten mensen op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. In Egypte blijkt dat jongeren bitcoin (BTC) gebruiken om geld te verdienen.

Egypte is een van de landen die nu in een recessie zit als gevolg van de pandemie. Het aantal werklozen in het land steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 bijna 2%. Volgens de nieuwswebsite Al-Monitor lokken de stijgende bitcoin prijzen werklozen nu als inkomstenbron. De econoom en adviseur van verschillende investeringsinstituties in Egypte, Wael al-Nahhas, zei over de ontstane trend:

“Ze [jonge Egyptenaren] zijn begonnen met het minen van Satoshi, wat 100 miljoenste van een bitcoin is, en op een dagelijkse basis maken ze winst van 4% tot 5% door te kopen gedurende een dip in de vraag en te verkopen op het moment dat er een piek is. Naast enkele kwartaal- of jaarlijkse winsten uit onverwachte stijgingen in bitcoin-prijzen,”

- Advertentie -

Bitcoin en het Afrikaanse continent worden vaker in een zin genoemd. De digitale valuta kan namelijk grote kansen bieden voor veel landen. De CEO van Twitter, Jack Dorsey, stelt zelfs dat het Afrika is dat de toekomst van Bitcoin zal gaan bepalen.

De interesse in de cryptocurrency neemt al langere tijd gestaag toe. Vlak voor de halving in mei vestigde het peer-to-peer handelsvolume nog een nieuw record. Die trend is in ieder geval tot in augustus doorgezet, toen werd namelijk een nieuw record gevestigd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.074,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.074,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...