Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en XRP kunnen rally gaan zien door crisis, verwacht Ripple CEO Brad Garlinghouse

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, stelt dat de huidige staat van de wereldeconomie voor een rally zal zorgen voor bitcoin (BTC), XRP (XRP) en de algehele cryptocurrency-markt.

Garlinghouse besprak onlangs in een YouTube video de economische stimulansregelingen die overheden hanteren omtrent het coronavirus. Volgens de CEO zullen de stimuleringspakketten de waarde van fiatvaluta, en vooral van de Amerikaanse dollar (USD), omlaag brengen.

- Advertentie -

Ik denk dat de stimulans van de regering nu alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 3 biljoen dollar bedraagt. Ik verwacht dat het zal blijven groeien en ik denk dat het, hoewel waarschijnlijk noodzakelijk om een ​​nog grotere macro-economische ramp te voorkomen, zeker gevolgen zal hebben voor de toekomst.

Het zal naar mijn mening resulteren in de verlaging van fiatvaluta’s. En dat zie je al in sommige opkomende markten, waar de wisselkoersen beginnen te verschuiven. Maar zelfs hier in de Verenigde Staten is het een echte factor.

Bitcoin, de moeder aller cryptocurrencies, werd oorspronkelijk ontworpen vanwege de financiële crisis in 2008. Garlinghouse meldt dat cryptocurrencies een digitaal alternatief zijn voor goud en net zoals goud profiteerde van de crisis in 2008, zal de cryptomarkt dat doen van de huidige crisis.

Het is belangrijk om te onthouden dat Bitcoin geboren is in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis in 2008 en 2009.

Goud is op veel manieren een veilige haven geweest. Het daalde aan het begin van de liquiditeitscrisis van 2008, maar toen zag je dat het een grote opmars maakte en ik denk dat we een soortgelijk traject en een vergelijkbare kans zullen zien rond de cryptomarkt in het algemeen.

Alhoewel Garlinghouse bullish is over bitcoin als een waarde-opslagmiddel, ziet hij natuurlijk meer potentie in XRP als betaalmiddel. Het zou namelijk sneller, goedkoper en efficiënter zijn en “wat goed is voor bitcoin, is goed voor XRP,” aldus de CEO.

Eind vorige maand zei Garlinghouse dat het tijd wordt dat Amerikaanse toezichthouders actie ondernemen en de wereld van digital valuta’s omarmen, anders loopt het land te ver achter op China.

Een paar weken geleden verscheen een onderzoek van Messari waaruit bleek dat de inflatie van XRP vijf keer zo hoog ligt als die van bitcoin.

Vorige week had Ripple nog een meeting achter gesloten deuren met de centrale bank van Brazilië.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.405,08 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...