Kevin Schijven Kevin Schijven
12/06/2020 05:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2020 05:52

Bitcoin (BTC) en XRP kunnen rally gaan zien door crisis, verwacht Ripple CEO Brad Garlinghouse

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en XRP kunnen rally gaan zien door crisis, verwacht Ripple CEO Brad Garlinghouse

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, stelt dat de huidige staat van de wereldeconomie voor een rally zal zorgen voor bitcoin (BTC), XRP (XRP) en de algehele cryptocurrency-markt.
Garlinghouse besprak onlangs in een YouTube video de economische stimulansregelingen die overheden hanteren omtrent het coronavirus. Volgens de CEO zullen de stimuleringspakketten de waarde van fiatvaluta, en vooral van de Amerikaanse dollar (USD), omlaag brengen.

Ik denk dat de stimulans van de regering nu alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 3 biljoen dollar bedraagt. Ik verwacht dat het zal blijven groeien en ik denk dat het, hoewel waarschijnlijk noodzakelijk om een ​​nog grotere macro-economische ramp te voorkomen, zeker gevolgen zal hebben voor de toekomst.

Het zal naar mijn mening resulteren in de verlaging van fiatvaluta’s. En dat zie je al in sommige opkomende markten, waar de wisselkoersen beginnen te verschuiven. Maar zelfs hier in de Verenigde Staten is het een echte factor.

Bitcoin, de moeder aller cryptocurrencies, werd oorspronkelijk ontworpen vanwege de financiële crisis in 2008. Garlinghouse meldt dat cryptocurrencies een digitaal alternatief zijn voor goud en net zoals goud profiteerde van de crisis in 2008, zal de cryptomarkt dat doen van de huidige crisis.

Het is belangrijk om te onthouden dat Bitcoin geboren is in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis in 2008 en 2009.

Goud is op veel manieren een veilige haven geweest. Het daalde aan het begin van de liquiditeitscrisis van 2008, maar toen zag je dat het een grote opmars maakte en ik denk dat we een soortgelijk traject en een vergelijkbare kans zullen zien rond de cryptomarkt in het algemeen.

Alhoewel Garlinghouse bullish is over bitcoin als een waarde-opslagmiddel, ziet hij natuurlijk meer potentie in XRP als betaalmiddel. Het zou namelijk sneller, goedkoper en efficiënter zijn en “wat goed is voor bitcoin, is goed voor XRP,” aldus de CEO.
Eind vorige maand zei Garlinghouse dat het tijd wordt dat Amerikaanse toezichthouders actie ondernemen en de wereld van digital valuta’s omarmen, anders loopt het land te ver achter op China.
Een paar weken geleden verscheen een onderzoek van Messari waaruit bleek dat de inflatie van XRP vijf keer zo hoog ligt als die van bitcoin.
Vorige week had Ripple nog een meeting achter gesloten deuren met de centrale bank van Brazilië.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie