Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/05/2019 09:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2019 09:10

Bitcoin (BTC) heeft adempauze. Wat veroorzaakte de rally?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Als we naar de koers van bitcoin (BTC) kijken lijkt het erop dat de cryptocurrency even een adempauze neemt, schommelend rond de $8.000. Mooi moment om na te gaan wat de rally nou eigenlijk aandrijft.
Erik Voorhees, CEO van ShapeShift, deelt in een TV-fragment met Bloomberg zijn kijk op de groei van bitcoin en wat de oorzaken kunnen zijn. Voorhees beweert dat investeerders massaal tot de conclusie komen dat de markt een bodem heeft gevonden en zich daardoor klaarmaken om investeringen te doen of deze al gedaan hebben. Hij denkt niet dat de rally is veroorzaakt door groepen van grote investeerders of whales. Sterker nog, Voorhees beweert dat de parabolische groei die we zien volkomen normaal en zelfs nodig is om cryptocurrencies in het algemeen naar grote hoogtes te tillen.


Niet iedereen deelt de kijk van Voorhees. Zo beweert Alex Krüger, prominent cryptocurrency-analist, dat de rally wel degelijk is veroorzaakt door grote spelers op de markt die, wellicht met insiders kennis, het positieve nieuws op de markt voor willen zijn. Denk hierbij onder andere aan nieuws over Fidelity, Bakkt en TD Ameritrade die de crypto-markt betreden. De uitspraak van Krüger wordt ondersteund door de CME die op 4 april een recordhoogte aan volume van bitcoin futures registreerde.
Hoewel de meningen verdeeld zijn over de oorzaken van de rally lijkt er meer eensgezindheid als het gaat om de richting van de koers: omhoog. Zo is Fundstrats Robert Sluymer er zeker van dat bitcoin op de lange termijn zeer bullish is en dat elke pull back van de markt benut zou moeten worden om in te slaan. Ook analist Willy Woo, die in april nog beweerde met 95% zekerheid te weten dat bitcoin een bodem had gevonden, beweert dat een echte bullmarkt er bijna 100% zeker zit aan te komen. Ondanks Mike Novogratz van Galaxy Digital op korte termijn moeilijkheden voor bitcoin voorziet, is ook hij op de lange termijn zeer bullish over bitcoin.
Onze eigen analist, Crypto Insider David, is iets terughoudender en houdt daarom een slag om de arm. Desondanks is hij positief over de toekomst. Afgelopen maandag verscheen zijn meest recente, wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse. Heb je die gemist? Lees ‘m dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement