Roy van Krieken Roy van Krieken
23/05/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 19:33

Bitcoin (BTC) herstel? Ervaren handelaar John Bollinger ziet een mogelijke bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) herstel Ervaren handelaar John Bollinger ziet een mogelijke bodem

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zondag was wederom een donkerrode dag voor de prijs van bitcoin (BTC) en vrijwel alle altcoins. Na de geruchten uit China rondom een verbod op mining en de uitspraken van Elon Musk daaraan voorafgaand stortte de koers van bitcoin als een kaartenhuis in elkaar. Na een ogenschijnlijke stabilisatie de afgelopen dagen zakte de koers van de grootste cryptocurrency vandaag toch weer met dubbele cijfers tot bijna $30.000.

Het is echter nog niet hopeloos verloren, zo stelt de ervaren handelaar John Bollinger. Bollinger is vooral bekend als het brein achter de befaamde technische indicator de ‘Bollinger Bands’. Bollinger voorziet dat bitcoin op dit moment bezig is met het maken van een ‘W’-vorming herstel. Een ‘W’-vormige bodem, of dubbele bodem wordt in de technische analyse vaak gezien als een vroege indicatie van een trendommekeer, hetgeen op dit moment met open armen zal worden ontvangen. Het sentiment in de markt bestaat op dit moment namelijk vooral uit angst. 

Bollinger voorspelde eenzelfde dubbele bodem toen bitcoin een aantal maanden geleden rond hetzelfde prijspunt van $30.000 hing. Vrij snel na deze dubbele bodem ontstond een prijs impuls die bitcoin uiteindelijk tot boven de $60.000 zou brengen. Een soortgelijke impuls voorspelt Bollinger deze keer niet. Hij beperkt zich tot de korte termijn. Dat wil uiteraard niet zeggen dat een spoedig herstel van bitcoin uitgesloten is.

Of de ervaren handelaar Bollinger wederom zijn gelijk krijgt moet nog maar blijken. Feit blijft dat hij het in het verleden al vaker aan het juiste eind heeft gehad. De vergelijking met zijn voorspelling uit januari van dit jaar heeft ook veel overeenkomsten. Ik denk dat ik voor de meeste mensen spreek als ik zeg dat we maar mogen hopen dat Bollinger het goed heeft.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie