Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) kan door deze factoren mogelijk stijgen

Met bitcoin (BTC) weer terug boven de $9.000 is het de vraag hoe de koers deze week gaat bewegen. Een aantal factoren zouden invloed kunnen gaan hebben op de koers. In dit artikel zetten we deze factoren voor je op een rij!

BTC futures gap

Bij de bitcoin futures van CME Group werd dit weekend een kleine ‘gap’ gevormd. Dit is een gat in de prijs die werd gevormd doordat de koers van deze futures op vrijdag hoger sloot dan dat deze op maandag weer opende.

- Advertentie -

De gap bevindt zich ongeveer in de prijszone van $9.180 en $9.250, zoals Cointelegraph aangeeft. Zo nu en dan is te zien dat de bitcoin prijs zo’n gap vult wat dus zou betekenen dat de koers iets kan gaan stijgen.

Bitcoin traders zijn bang

De Crypto Fear & Greed Index laat zien dat het sentiment op de markt naar ‘Fear’ neigt. Traders zijn dus enigszins angstig over de huidige situatie. In een situatie waarin de index aangeeft dat traders ‘Greedy,’ of hebzuchtig zijn dan is de kans groter dat zij té optimischtisch zijn. Dit kan vervolgens leiden tot een correctie.

De Crypto Fear & Greed Index zag op 24 juni nog een kleine piek. Dit had grotendeels te maken met het nieuws omtrent PayPal dat mogelijk aankopen van bitcoin en crypto gaat integreren in het betalingsplatform.

Bitcoin miners remmen BTC verkoop

Ten slotte is er nog de ontwikkeling dat bitcoin miners de verkoop van hun bitcoins aan het afremmen zijn. Wanneer miners veel bitcoin verkopen dan kan dit een verkoopdruk op de markt veroorzaken. Dit zorgt voor een dalende bitcoin prijs.

Volgens gegevens van CryptoQuant zijn de outflows vanuit bitcoin mining pools weer wat aan het afvlakken nadat hier vorige week nog een piek te zien was. Dit kan dus mogelijk een positief effect hebben op de BTC koers.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.315,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.207,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.244,66 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.269,45 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.273,11 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...