Timo Bult Timo Bult
02/10/2020 17:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2020 17:21

Bitcoin (BTC) koers in lichte opwaartse trend maar nadert weerstand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers in lichte opwaartse trend maar nadert weerstand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond en vanochtend werd de cryptomarkt opgeschrikt door twee opvallende ontwikkelingen. Dit zorgde voor een flinke daling van de bitcoin (BTC) koers en de vrees bestaat dat de koers nog wel een stukje af zal dalen. Op dit moment is dat echter nog niet het geval.

Bitcoin (BTC) krijgt zwaar nieuws te verwerken

Het nieuws was gisteravond en vanochtend vrij heftig. Gisteravond werd bekend dat cryptocurrency exchange BitMEX, een grote jongen in de cryptowereld, wordt aangeklaagd door de Amerikaanse CFTC en FBI. De aanklachten zijn niet mals en een van de oprichters moet mogelijk voor vijf jaar de bak in. Dat dit grote onzekerheid veroorzaakt op de markt is natuurlijk niet gek, de exchange is groot en bezit een enorme hoeveelheid bitcoin. Klanten van de exchange lijken deze bitcoins nu massaal weg te halen bij het bedrijf.
Deze klap veroorzaakte een behoorlijk duikvlucht, zoals gisteravond al gelezen kon worden op Crypto Insiders. De koers zakte tot een low van $10.427, maar begon toen weer licht te klimmen om de rest van de nacht vlak onder de weerstand bij $10.600 te blijven handelen.
Vanochtend kreeg de koers echter nog een klap te verduren. De Amerikaanse president Trump werd namelijk positief getest op COVID-19. Deze schep onzekerheid bovenop de onzekerheid omtrent BitMEX veroorzaakte een nieuwe duik. Ditmaal werd een low van $10.363 bereikt.

Bullish divergence

Deze lagere low ging echter gepaard met een bullish divergence. De Relative Strength Index (RSI) vormde namelijk juist een hogere low. Deze discrepantie is in sommige gevallen een voorteken van een stijging. Vanaf de low van $10.363 stijgt de koers nu weer iets.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.555 op cryptocurrency exchange Coinbase. De bullish divergence lijkt dus inderdaad te leiden tot een stijging. Al is de situatie zo onzeker dat het onwaarschijnlijk is dat bitcoin zonder moeite weer terug stijgt tot de $11.000. De $10.600 is op dit moment het eerstvolgende obstakel. Naar beneden vormt de $10.400 het eerstvolgende steunniveau.
Crypto Insider Michiel publiceerde vandaag een column waarin hij ingaat op de huidige situatie en hoe de bitcoin koers daarin past. Benieuwd naar zijn visie? Lees dan hier zijn razend interessante column!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie