Timo Bult Timo Bult
24/09/2019 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2019 07:00

Bitcoin (BTC) koers zakt verder terug maar vindt support bij $9.600

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt verder terug maar vindt support bij $9.600

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterochtend handelde bitcoin (BTC) nog vlak boven de support bij $9.800, maar in de loop van de dag is de BTC koers verder teruggezakt. Ook de altcoins laten hier en daar donkerrode cijfers zien. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken in de cryptocurrency-markt.
Beginnend met de altcoins in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zien we ethereum (ETH) over de afgelopen 24 uur ruim 3,6% in de min staan. ETH zakt hierdoor terug naar een waarde van $201,82 volgens CoinMarketCap en komt dus dicht in de buurt van de support bij $200. Ripple (XRP) zakt 0,9% terug en is hiermee op dit moment de top 10 cryptocurrency die het minst hard daalt. XRP staat op het moment van schrijven op een waarde van $0,2704.
De totale marktkapitalisatie, de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar opgeteld, zakte de afgelopen 24 uur verder terug. Gisteren stond de marktkapitalisatie nog op $262,5 miljard maar is sindsdien teruggezakt naar $257,3 miljard. Dit bitcoin dominantie neemt weer iets toe en staat nu op een niveau van 68,4%.

Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Gisteren wachtten velen in spanning af wat de lancering van het bitcoin-futures handelsplatform Bakkt zou gaan doen met de bitcoin koers. Tot op heden is er nog geen sterk effect gezien, en dat is op zich niet gek. Het aantal maandelijkse bitcoin futurescontracten dat op dit moment is afgesloten loopt op dit moment namelijk slechts in de tientallen. En op het totale handelsvolume van bitcoin wereldwijd is dit natuurlijk nog maar een speldenprik.
Toch is de lancering van Bakkt naar verwachting vooral voor de lange termijn positief. Het helpt namelijk institutionele beleggers makkelijker de markt in de stappen. Echter kan het nog wel even duren voordat we grotere volumes gaan zien op Bakkt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.799 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 1,7% in waarde te zijn gedaald. Op de grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase is echter te zien dat BTC vannacht nog een stuk lager stond.
De BTC koers vormde namelijk een low bij de support van $9.600. Vanaf dat punt is de koers weer iets opgekrabbeld. Voor nu ligt de eerstvolgende weerstand bij $9.800. Een overtuigende uitbraak is nodig om de koers weer richting die $10.000 te kunnen krijgen.
De dichtstbijzijnde support ligt op $9.600, waar de koers afgelopen nacht dus al eens support wist te vinden. Zakt bitcoin ook hier doorheen dan kan de koers richting de belangrijke support op $9.400 zakken. Belangrijk om in de gaten te houden is de opening van Binance.US. Vandaag om 15:00 Nederlandse tijd opent Binance.US zijn deuren voor Amerikaanse beleggers.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie