Timo Bult Timo Bult
22/10/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2021 12:15

Bitcoin (BTC) kopen nu mogelijk in Walmart met bitcoin ATM, hoeveel staan er eigenlijk in Nederland?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kopen nu mogelijk in Walmart met bitcoin ATM, hoeveel staan er eigenlijk in Nederland

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Positief nieuws omtrent Walmart en crypto, en deze keer is het geen fake news! De Amerikaanse supermarktketen gaat namelijk 200 bitcoin (BTC) geldautomaten in een aantal van zijn filialen laten installeren. Dat maakte Walmart gisteren bekend in een gesprek met Bloomberg.

De 200 bitcoin geldautomaten, ook wel BATM’s genoemd, worden geïnstalleerd door Coinstar in samenwerking met Coinme. Deze twee kennen we natuurlijk al van andere dergelijke initiatieven in andere Amerikaanse supermarkten. Hun doel is om uiteindelijk 8.000 BATM’s te plaatsen in de VS.

Het is niet de eerste stap die Walmart zet in de crypto- en blockchain-wereld. De supermarktketen gebruikt de technologie bijvoorbeeld om Indiase garnalen te volgen en voor een communicatiesysteem voor drones. Voor crypto was Walmart in augustus nog op zoek naar een cryptocurrency product lead. Er borrelt dus zeker iets bij Walmart.

De BATM’s komen dus in een aantal van de winkels van Walmart te staan. Klanten kunnen er bitcoin kopen door biljetten in te voeren, maar ook bitcoin verkopen. Hiervoor dienen zij wel een Coinme account aan te maken, waarbij een identiteitscheck verplicht is.

Walmart kwam een maand geleden nog uitgebreid in het crypto nieuws. Volgens een persbericht zou de supermarktketen namelijk litecoin (LTC) gaan accepteren als betaalmethode in zijn winkels. Ondanks dat media als Reuters en CNBC het nieuws direct voor waar aannamen, bleek het om fake news te gaan. Het doel van de daders was waarschijnlijk om de LTC prijs flink op te pompen, iets waarin ze zeker zijn geslaagd.

In Nederland hebben we overigens ook een aantal bitcoin geldautomaten. Volgens Coin ATM Radar hebben we 20 automaten, voornamelijk in Amsterdam en Rotterdam. Onze zuiderburen hebben er een stuk meer, namelijk 53 stuks. Daar staan de meeste automaten in Brussel (18) en Antwerpen (11).

Bitcoin kopen, of andere cryptocurrencies, via deze automaten is doorgaans een dure route. Vind op deze pagina meer informatie over hoe je het beste kan bitcoin kopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie