Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2020 09:45

Bitcoin (BTC) miners die overtollig gas gebruiken zijn mogelijk dupe van instorting olieprijs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners die overtollig gas gebruiken zijn mogelijk dupe van instorting olieprijs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenavond was de prijs van een vat Amerikaanse olie voor het eerst in de geschiedenis onder de nul gezakt. De koers daalde zelfs in enkele minuten naar een dieptepunt van -$40.
In Noord-Amerika zijn een aantal bitcoin (BTC) mining-bedrijven als Crusoe Energy uit Colorado, DJ Bitwreck uit Texas en Upstream Data uit Canada die gebruik maken van overtollig gas van oliebedrijven.
Oliebedrijven moeten hun emissies verlagen vanwege milieuredenen en sturen daarom hun overtollig gas naar dit soort bedrijven die het vervolgens gebruiken om honderden bitcoin-mining computers van energie te voorzien.
Als de cryptocurrency-markt crasht, wordt mining voor veel bedrijven te duur en capituleren zij of gaan ze opzoek zijn naar alternatieve goedkope stroombronnen, zoals dus overtollig gas van oliebedrijven. Als echter ook de oliemarkt instort ontvangen deze bedrijven geen overtollig gas meer.
Marty Brent, medeoprichter van Great American Mining (GAM), zegt tegen Coindesk dat als oliemaatschappijen stoppen “er geen gasbijproduct zal zijn om te gebruiken.” Brent voegt daaraan toe dat alleen zijn mijnbouwplaats al honderden megawatts aan stroom zou kunnen voorzien om om te zetten in bitcoin.
Brent meldt dan ook dat hij zich geen zorgen maakt. Hij verwacht dat, zodra de rust weer terugkeert op de markt (en na de komende halving), bitcoin-miners opzoek zullen gaan naar deze alternatieve bronnen voor stroom.
DJ Bitwreck meldt dat hij nieuwe hardware aan het bouwen is om afgefakkeld gas te gebruiken voor bitcoin-mining, maar dit kan nog minstens vijf maanden duren. De grote vraag is of dergelijke bitcoin-farms het kunnen overleven als de prijs van bitcoin en olie de rest van het jaar laag blijven. Eerst zal moeten blijken wat de impact van de volgende halving zal zijn. DJ Bitwreck meldt dat hij juist grote kansen ziet:

“We verwachten volatiele tijden, maar we zijn er echt enthousiast over. Daarom kopen we momenteel geen uitrusting, we zijn idealiter op zoek om uitrusting over te nemen van andere schepen die kapseizen in deze woelige wateren.”

Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie