Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2020 09:45

Bitcoin (BTC) niet in staat om goud te vervangen vanwege volatiliteit, stelt analist Mati Greenspan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) niet in staat om goud te vervangen vanwege volatiliteit, stelt analist Mati Greenspan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Of bitcoin (BTC) wel of niet een safe haven is, is een eindeloze discussie die al sinds het begin van Bitcoin plaatsvindt. Veel Bitcoin fanaten beweren dat dat het geval is, terwijl genoeg anderen er toch iets anders instaan. Voormalig senior analist van e-Toro Mati Greenspan is een van de laatstgenoemde en is het dan ook niet eens met de voorstanders van Bitcoin.
Volgens Greenspan zou bitcoin te volatiel zijn om een ​​echte safe haven, of veilige haven, te zijn en daardoor niet in staat zijn om bijvoorbeeld goud te kunnen vervangen. Tijdens een recent interview met tv-journalist Layah Heilpern verwijst hij naar de recente piek die volgens hem bewijst dat bitcoin allesbehalve een safe haven is. Een safe haven zou namelijk zijn waarde moeten behouden terwijl de rest daalt.


Greenspan ging vervolgens door met zijn verhaal op Twitter door zijn recente gesprek met Heilpern te herhalen.

“Het spijt mij om jullie teleur te stellen, maar een stijging van 13% op een dag dat de aandelen stijgen, laat zien dat Bitcoin wordt gebruikt als speculatiemiddel en niet als toevluchtsoord voor veiligheid.”


De geschiedenis laat zien dat de bitcoin koers stijgt terwijl de halving nadert, dus Greenspan’s argument kan makkelijk verdedigd worden. Daarnaast zal een deel van de correlatie met de aandelenmarkt mogelijk afnemen, maanden na de halving.
In het interview laat Greenspan zich alleen uit over het feit dat dit alleen maar betekent dat zowel de bitcoin- als de aandelenmarkten even riskant zijn. Cryptocurrencies en aandelen stijgen op dagen dat investeerders vertrouwen hebben in activa en dalen op dagen dat dit vertrouwen er niet is.
Het is overigens niet zo dat Greenspan tegen bitcoin is. Onlangs zette hij nog zijn eToro portfolio 100% om in bitcoin. Hij zei toen:

Over slechts 15 dagen zal de jaarlijkse inflatie van #bitcoin van 3,65% naar slechts 1,8% gaan … ongeveer de helft van het wereldwijde jaarlijkse inflatiepercentage.

Onlangs stelde de CEO van hedgefonds Ikigai, Travis Kling, juist nog dat bitcoin de beste veilige haven is tijdens de coronacrisis. Het benoemde de stijging van 0,6 procent ten tijde van de crisis een duidelijk bewijs dat BTC een veilige haven is.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie