Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) niet in staat om goud te vervangen vanwege volatiliteit, stelt analist Mati Greenspan

Of bitcoin (BTC) wel of niet een safe haven is, is een eindeloze discussie die al sinds het begin van Bitcoin plaatsvindt. Veel Bitcoin fanaten beweren dat dat het geval is, terwijl genoeg anderen er toch iets anders instaan. Voormalig senior analist van e-Toro Mati Greenspan is een van de laatstgenoemde en is het dan ook niet eens met de voorstanders van Bitcoin.

Volgens Greenspan zou bitcoin te volatiel zijn om een ​​echte safe haven, of veilige haven, te zijn en daardoor niet in staat zijn om bijvoorbeeld goud te kunnen vervangen. Tijdens een recent interview met tv-journalist Layah Heilpern verwijst hij naar de recente piek die volgens hem bewijst dat bitcoin allesbehalve een safe haven is. Een safe haven zou namelijk zijn waarde moeten behouden terwijl de rest daalt.

- Advertentie -

Greenspan ging vervolgens door met zijn verhaal op Twitter door zijn recente gesprek met Heilpern te herhalen.

“Het spijt mij om jullie teleur te stellen, maar een stijging van 13% op een dag dat de aandelen stijgen, laat zien dat Bitcoin wordt gebruikt als speculatiemiddel en niet als toevluchtsoord voor veiligheid.”

De geschiedenis laat zien dat de bitcoin koers stijgt terwijl de halving nadert, dus Greenspan’s argument kan makkelijk verdedigd worden. Daarnaast zal een deel van de correlatie met de aandelenmarkt mogelijk afnemen, maanden na de halving.

In het interview laat Greenspan zich alleen uit over het feit dat dit alleen maar betekent dat zowel de bitcoin- als de aandelenmarkten even riskant zijn. Cryptocurrencies en aandelen stijgen op dagen dat investeerders vertrouwen hebben in activa en dalen op dagen dat dit vertrouwen er niet is.

Het is overigens niet zo dat Greenspan tegen bitcoin is. Onlangs zette hij nog zijn eToro portfolio 100% om in bitcoin. Hij zei toen:

Over slechts 15 dagen zal de jaarlijkse inflatie van #bitcoin van 3,65% naar slechts 1,8% gaan … ongeveer de helft van het wereldwijde jaarlijkse inflatiepercentage.

Onlangs stelde de CEO van hedgefonds Ikigai, Travis Kling, juist nog dat bitcoin de beste veilige haven is tijdens de coronacrisis. Het benoemde de stijging van 0,6 procent ten tijde van de crisis een duidelijk bewijs dat BTC een veilige haven is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.020,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.893,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.974,58 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.981,93 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.020,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.893,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.974,58 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.981,93 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...