Timo Bult Timo Bult
08/03/2021 19:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2021 19:26

Bitcoin (BTC) nog altijd in gevecht met weerstand, chainlink (LINK) stijgt hard na aankondiging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog altijd in gevecht met weerstand, chainlink (LINK) stijgt hard na aankondiging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers hikt nog altijd tegen de belangrijke weerstandszone bij $51.000 aan. Het is de bulls ook de afgelopen 24 uur niet gelukt om dit prijspunt te breken. De koers bevindt zich overigens nu opnieuw vlakbij deze weerstand, gaat het nu wel lukken?

Bitcoin (BTC) bulls weten de klus nog niet klaren

24 uur geleden bevond de bitcoin prijs zich ongeveer op exact hetzelfde prijspunt als nu. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $50.900 op cryptocurrency exchange Coinbase, een kleine 0,1% lager dan een etmaal geleden. Kortom, de weerstand bij $51.000 is vooralsnog niet gebroken.

Een doorbraak door dit prijsniveau zou een positieve ontwikkeling zijn, mede doordat de koers hiermee ook weer boven de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek weet stand te houden. Hierbij is het wel van belang dat er wat handelsvolume bijkomt, dat is de afgelopen drie dagen namelijk nog relatief laag.

Wil jij meer leren over technische analyse of de crypto-wereld in zijn algemeen? Word dan Crypto Insiders Member! Stel vragen aan onze analisten en crypto coaches, en ga in discussie met onze besloten Members community. Klik hier om de eerste 30 dagen gratis te proberen! 

Voor nu blijft het dus de $51.000 dat een obstakel vormt. Bij een doorbraak van deze weerstand ligt het volgende belangrijke niveau bij $52.500. Bij een daling zou de $50.000 steun kunnen bieden. Dit is tevens waar de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek zich op dit moment bevindt.

Chainlink (LINK) stijgt litecoin (LTC) voorbij

De hele cryptomarkt steeg de afgelopen 24 uur met 2% in waarde. Daarmee komt de totale marktkapitalisatie weer bijna bij $1,6 biljoen te liggen. Bij de altcoins binnen de top 10 valt op dit moment vooral chainlink (LINK) op.

De nummer 9 cryptocurrency staat namelijk 10% in de plus. Het stijgt hiermee langs litecoin (LTC) dat 0,5% in de min staat. Waar de stijging precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Mogelijk is de stijging te wijten aan een aankondiging van een nieuwe samenwerking tussen Chainlink en Clover Finance.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie