Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) op exchanges neemt steeds verder af, is dit bullish voor de koers?

De hoeveelheid bitcoin (BTC) dat op cryptocurrency-exchanges staat blijft maar afnemen. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart, toen de markt behoorlijk crashte, zijn de BTC reserves van dit soort beurzen met meer dan 250.000 BTC gedaald van ongeveer 2.950.000 BTC naar 2.700.000 BTC.

Analisten speculeren over wat hier de reden achter is. Twee oorzaken worden over het algemeen genoemd. De eerste is een toenemend vertrouwen dat de BTC-koers uiteindelijk naar nieuwe hoogtes zal stijgen.

- Advertentie -

De markt zit momenteel in een zogenaamde accumulatiefase. Dat houdt in dat een grote groep investeerders hun BTC vasthoudt en pas bereid is deze te verkopen tegen hogere prijzen. Analysebedrijf Glassnode meldt dat het aantal “accumulatieadressen” de afgelopen maanden alsmaar toeneemt.

Ook cryptocurrency analist Oddgems meldt dat bitcoin van exchanges verplaatst wordt naar “non-custodial” adressen, oftewel persoonlijke wallets. Dat suggereert minder liquiditeit en minder verkoopdruk op de markt.

Tevens hebben een aantal grote beursgenoteerde bedrijven recent groots geïnvesteerd in bitcoin, zoals Square, MicroStrategy en Stone Ridge. De bekende Nederlandse trader Michaël van de Poppe noemt deze ontwikkeling “ongelofelijk bullish:”

Daarnaast wordt gespeculeerd dat wellicht het vertrouwen in (gecentraliseerde) exchanges afneemt. BitMEX zit in de problemen nadat het bedrijf werd aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder en een van de oprichters is opgepakt. Nu blijkt ook OKEx de cryptocurrency van klanten te hebben bevroren en wordt het bedrijf wellicht door de Chinese autoriteiten onderzocht.

Ook zijn meerdere exchanges het doelwit van hackers geweest. Onlangs werd bij KuCoin nog zo’n $200 miljoen aan crypto gestolen. Daarnaast speelt wellicht de opkomst van zogeheten decentralized exchanges (DEX) mee, die een deel van het volume op traditionelere beurzen wegneemt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.763,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.730,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.787,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.795,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.827,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.730,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.763,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.787,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.795,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.827,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...