Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2020 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2020 18:36

Bitcoin (BTC) op exchanges neemt steeds verder af, is dit bullish voor de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op exchanges neemt steeds verder af, is dit bullish voor de koers?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hoeveelheid bitcoin (BTC) dat op cryptocurrency-exchanges staat blijft maar afnemen. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart, toen de markt behoorlijk crashte, zijn de BTC reserves van dit soort beurzen met meer dan 250.000 BTC gedaald van ongeveer 2.950.000 BTC naar 2.700.000 BTC.
Analisten speculeren over wat hier de reden achter is. Twee oorzaken worden over het algemeen genoemd. De eerste is een toenemend vertrouwen dat de BTC-koers uiteindelijk naar nieuwe hoogtes zal stijgen.
De markt zit momenteel in een zogenaamde accumulatiefase. Dat houdt in dat een grote groep investeerders hun BTC vasthoudt en pas bereid is deze te verkopen tegen hogere prijzen. Analysebedrijf Glassnode meldt dat het aantal “accumulatieadressen” de afgelopen maanden alsmaar toeneemt.


Ook cryptocurrency analist Oddgems meldt dat bitcoin van exchanges verplaatst wordt naar “non-custodial” adressen, oftewel persoonlijke wallets. Dat suggereert minder liquiditeit en minder verkoopdruk op de markt.


Tevens hebben een aantal grote beursgenoteerde bedrijven recent groots geïnvesteerd in bitcoin, zoals Square, MicroStrategy en Stone Ridge. De bekende Nederlandse trader Michaël van de Poppe noemt deze ontwikkeling “ongelofelijk bullish:”


Daarnaast wordt gespeculeerd dat wellicht het vertrouwen in (gecentraliseerde) exchanges afneemt. BitMEX zit in de problemen nadat het bedrijf werd aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder en een van de oprichters is opgepakt. Nu blijkt ook OKEx de cryptocurrency van klanten te hebben bevroren en wordt het bedrijf wellicht door de Chinese autoriteiten onderzocht.
Ook zijn meerdere exchanges het doelwit van hackers geweest. Onlangs werd bij KuCoin nog zo’n $200 miljoen aan crypto gestolen. Daarnaast speelt wellicht de opkomst van zogeheten decentralized exchanges (DEX) mee, die een deel van het volume op traditionelere beurzen wegneemt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie