Timo Bult Timo Bult
02/05/2020 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2020 07:07

Bitcoin (BTC) springt even naar de $9.000, bitcoin (BSV) de enige stijgende altcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) springt even naar de $9.000, bitcoin (BSV) de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgezien van een klein uitstapje boven de $8.800 is er de afgelopen 24 uur weinig veranderd voor bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers namelijk weer vlakbij de prijszone van $8.800. Ook de altcoins lieten de afgelopen 24 uur weinig actie zien.

Bitcoin (BTC) weer bij de $8.800

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich bij $8.800. De koers kwam weer onder dit prijsniveau terecht nadat bitcoin eerder nog een high neer kon zetten van $9.478. Sindsdien is het volume afgezwakt en neemt de volatiliteit af.
Gisteren aan het begin van de middag steeg bitcoin nog wel een enkele keer boven de $8.800. De koers kon een high neerzetten van $9.075, maar tot een verdere uitbraak kwam het niet. Bitcoin zakte zodoende weer onder de $8.800 om de rest van de dag zijwaarts te handelen.
Op dit moment lijkt bij $8.600 de belangrijkste support zone te liggen, hier vond bitcoin de afgelopen dagen meerdere keren support. $8.800 blijft voor nu het dichtstbijzijnde obstakel. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.820 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin SV (BSV) de enige stijger in de top 10

Terwijl bitcoin slechts 0,5 procent in de plus staat volgens CoinMarketCap, laten ook de altcoins geen grote koersschommelingen zien. Ethereum (ETH) is vrijwel precies hetzelfde waard als 24 uur geleden en is dus $213,75 waard.
Ripple (XRP) zakt 0,7 procent in waarde en is $0,2184 waard, en blijft dus boven het belangrijke prijsgebied van $0,20. Voor een stijger moeten we naar plek 6. Bitcoin SV (BSV) staat 1 procent in de plus en is daarmee nu $213,10 waard.
Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat volgens crypto-pionier Charlie Shrem de bitcoin koers wel eens kan gaan stijgen. De voornaamste reden zou het beleid van verschillende overheden zijn waarmee enorme hoeveelheden fiatgeld worden bijgedrukt.
Goed nieuws voor Ripple! Het bedrijf zag het transactievolume op zijn On-Demand Liquidity (ODL) product verdrievoudigen! Daarnaast heeft het bedrijf de verkoop van XRP weer iets teruggeschaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie