Timo Bult Timo Bult
28/06/2020 15:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2020 15:56

Bitcoin (BTC) vindt steun bij $8.800 en kan weer iets herstellen, altcoins nog in de min

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vindt steun bij $8.800 en kan weer iets herstellen, altcoins nog in de min

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs zakte de bitcoin (BTC) koers terug tot de support-zone bij $8.800. Deze neerwaartse beweging was relatief snel maar vooralsnog lijkt de schade beperkt te blijven. De meeste altcoins blijven daarnaast nog steeds flink in het rood staan.
Bitcoin handelt al een tijdje neerwaarts en dook zodoende gisteravond onder de $9.000. De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek dipte door deze beweging kort in het oversold gebied en al snel kon de BTC koers steun vinden.
De koers lijkt op dit moment weer iets te kunnen herstellen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.137 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Of bitcoin vanaf dit prijspunt zonder problemen verder kan stijgen blijft echter maar de vraag aangezien het volume voor nu nog uitblijft.
Daarnaast zullen een aantal moving average’s (MA) weerstand kunnen gaan bieden. De 50- en 100-MA’s op de 4-uurs grafiek en de 50-dagen MA bevinden zich allen tussen het huidige prijsniveau en $9.400. Het is dan ook goed mogelijk dat de koers zijn zijwaartse beweging, zonder al teveel volatiliteit, voort zal zetten.
Vanochtend was daarnaast te zien dat de altcoins flinke klappen kregen. Ook bij de altcoins lijkt er nu een klein herstel te zijn, al staan zij nog steeds in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) staat 1,1 procent in de min en is daarmee nu $226,35 waard.
De grootste daler blijft op dit moment nog steeds bitcoin SV (BSV). De nummer zes staat 5,5 procent in de min. Zijn rivaal, bitcoin cash (BCH), staat 2,6 procent in de min. Er is tussen alle rode cijfers binnen de top 10 nog wel een enkele stijger te vinden: Crypto.com coin (CRO). De altcoin staat 5 procent in de plus, ondanks het negatieve nieuws omtrent zijn dienstverlening.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie