Bitcoin (BTC) vindt steun bij $8.800 en kan weer iets herstellen, altcoins nog in de min

Onlangs zakte de bitcoin (BTC) koers terug tot de support-zone bij $8.800. Deze neerwaartse beweging was relatief snel maar vooralsnog lijkt de schade beperkt te blijven. De meeste altcoins blijven daarnaast nog steeds flink in het rood staan.

- Advertentie -

Bitcoin handelt al een tijdje neerwaarts en dook zodoende gisteravond onder de $9.000. De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek dipte door deze beweging kort in het oversold gebied en al snel kon de BTC koers steun vinden.

De koers lijkt op dit moment weer iets te kunnen herstellen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.137 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Of bitcoin vanaf dit prijspunt zonder problemen verder kan stijgen blijft echter maar de vraag aangezien het volume voor nu nog uitblijft.

Daarnaast zullen een aantal moving average’s (MA) weerstand kunnen gaan bieden. De 50- en 100-MA’s op de 4-uurs grafiek en de 50-dagen MA bevinden zich allen tussen het huidige prijsniveau en $9.400. Het is dan ook goed mogelijk dat de koers zijn zijwaartse beweging, zonder al teveel volatiliteit, voort zal zetten.

Vanochtend was daarnaast te zien dat de altcoins flinke klappen kregen. Ook bij de altcoins lijkt er nu een klein herstel te zijn, al staan zij nog steeds in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) staat 1,1 procent in de min en is daarmee nu $226,35 waard.

De grootste daler blijft op dit moment nog steeds bitcoin SV (BSV). De nummer zes staat 5,5 procent in de min. Zijn rivaal, bitcoin cash (BCH), staat 2,6 procent in de min. Er is tussen alle rode cijfers binnen de top 10 nog wel een enkele stijger te vinden: Crypto.com coin (CRO). De altcoin staat 5 procent in de plus, ondanks het negatieve nieuws omtrent zijn dienstverlening.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€15.926,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.644,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.676,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.727,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.751,30 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...