Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) vooral bij jongeren populair tijdens COVID-19 pandemie, blijkt uit onderzoek JPMorgan

De uitbraak van het coronavirus heeft voor flink wat rumoer gezorgd op de markten. In een poging het gedrag van investeerders tijdens deze crisis beter te begrijpen, onderzocht de grote Amerikaanse bank JPMorgan onlangs verschillende leeftijdsgroepen en hoe zij in activaklassen als bitcoin (BTC) investeren.

Wellicht niet geheel verrassend kozen de baby boomers, personen geboren tussen 1946 en 1960, over het algemeen voor veilige activa die niet volatiel zijn. Dit zijn bijvoorbeeld goud en staatsobligaties. Investeerders uit deze leeftijdsgroep bleven daarnaast vooral uit de buurt van aandelen van tech-bedrijven.

- Advertentie -

Het onderzoeksteam werd geleid door Nikolaos Panigirtzoglou. Hij zei het volgende over de bevindingen:

“De oudere cohorten bleven hun overtollige liquiditeit inzetten in obligatiefondsen, waarvan de aankomen zowel in juni als juli sterk bleven.”

Panigirtzoglou voegde daaraan toe dat volgens hun bevindingen “de ouderen goud kopen terwijl jongere generaties bitcoin kopen.” Ook de laatste bevinding is niet geheel verrassend aangezien jongeren over het algemeen bitcoin aantrekkelijker vinden waar ouderen wellicht uit de buurt blijven aangezien het ingewikkeld en nieuw is. Een goed voorbeeld hiervan is de bekende investeerder Warren Buffett, die bitcoin ooit eens “rattengif in het kwadraat” heeft genoemd.

Dat het vooral jongeren zijn die bitcoin kopen biedt wellicht een positief toekomstperspectief. Blijkbaar zijn zij eerder geneigd om bitcoin te kopen in tijden van crisis. Dat meer mensen bitcoin kopen is daarnaast onder andere te zien aan het aantal nieuwe entiteiten op het Bitcoin-netwerk. Dat aantal groeit namelijk sinds de recente stijgingen van de bitcoin koers bijzonder hard!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.270,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.270,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...