Timo Bult Timo Bult
05/08/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2020 19:04

Bitcoin (BTC) vooral bij jongeren populair tijdens COVID-19 pandemie, blijkt uit onderzoek JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vooral bij jongeren populair tijdens COVID-19 pandemie, blijkt uit onderzoek JPMorgan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De uitbraak van het coronavirus heeft voor flink wat rumoer gezorgd op de markten. In een poging het gedrag van investeerders tijdens deze crisis beter te begrijpen, onderzocht de grote Amerikaanse bank JPMorgan onlangs verschillende leeftijdsgroepen en hoe zij in activaklassen als bitcoin (BTC) investeren.
Wellicht niet geheel verrassend kozen de baby boomers, personen geboren tussen 1946 en 1960, over het algemeen voor veilige activa die niet volatiel zijn. Dit zijn bijvoorbeeld goud en staatsobligaties. Investeerders uit deze leeftijdsgroep bleven daarnaast vooral uit de buurt van aandelen van tech-bedrijven.
Het onderzoeksteam werd geleid door Nikolaos Panigirtzoglou. Hij zei het volgende over de bevindingen:

“De oudere cohorten bleven hun overtollige liquiditeit inzetten in obligatiefondsen, waarvan de aankomen zowel in juni als juli sterk bleven.”

Panigirtzoglou voegde daaraan toe dat volgens hun bevindingen “de ouderen goud kopen terwijl jongere generaties bitcoin kopen.” Ook de laatste bevinding is niet geheel verrassend aangezien jongeren over het algemeen bitcoin aantrekkelijker vinden waar ouderen wellicht uit de buurt blijven aangezien het ingewikkeld en nieuw is. Een goed voorbeeld hiervan is de bekende investeerder Warren Buffett, die bitcoin ooit eens “rattengif in het kwadraat” heeft genoemd.
Dat het vooral jongeren zijn die bitcoin kopen biedt wellicht een positief toekomstperspectief. Blijkbaar zijn zij eerder geneigd om bitcoin te kopen in tijden van crisis. Dat meer mensen bitcoin kopen is daarnaast onder andere te zien aan het aantal nieuwe entiteiten op het Bitcoin-netwerk. Dat aantal groeit namelijk sinds de recente stijgingen van de bitcoin koers bijzonder hard!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement