Timo Bult Timo Bult
02/07/2020 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2020 09:37

Bitcoin (BTC) vraag retailbeleggers tegen 2028 hoger dan het aanbod, leidt tot "zeer dramatische verschuiving"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vraag retailbeleggers tegen 2028 hoger dan het aanbod, leidt tot

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit onderzoek van crypto-derivatenplatform ZUBR zal de vraag naar bitcoin (BTC) tegen 2028 groter zijn dan het aanbod. Tot die conclusie komt ZUBR op basis van een schatting van de toenemende vraag en de afnemende voorraad als gevolg van de komende halvings.
ZUBR analyseerde data afkomstig van Chainalysis en kwam tot de conclusie dat het aantal dagelijks geminede bitcoins de komende acht jaar onder de dagelijkse vraag uit zal komen. Retailbeleggers zullen na de komende halving in 2024 al 50% van vraag uitmaken.
Een halving event is een automatisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de beloningen voor miners gehalveerd worden. Hierdoor blijft onder andere de inflatie van bitcoin binnen de perken. Dit betekent dat het nieuwe aanbod van bitcoin dat op de markt verschijnt ook halveert.
Om de verwachting van ZUBR uit te laten komen is het wel nodig dat de vraag toe blijft nemen. Volgens het platform is het aantal wallets met tussen de 1 en 10 BTC sinds 2011 constant toegenomen. Slechts in vijf maanden sinds 2011 zag dit aantal een daling. ZUBR schrijft:

Hoewel het beoordelen van de reële waardeprijs van Bitcoin een moeilijke taak was, waarbij sommigen naar mining- of netwerkgebruik keken, blijkt feitelijk dat retailbeleggers meer Bitcoin blijven toevoegen,

Mocht deze trend doorzetten dan zal de vraag in 2028 groter zijn dat het nieuwe aanbod, concludeert ZUBR:

Het extrapoleren van de toekomstige vraag in dit tempo duidt op een zeer dramatische verschuiving in 2028 wanneer het aanbod van Bitcoin verder daalt en alleen retail-adressen al het nieuwe aanbod op zullen eten,

Kortom, de komende jaren staat ons wellicht nog heel wat te wachten. Naast de groeiende vraag van retailbeleggers is ook vanuit de hoek van institutionele beleggers een toenemende interesse te zien. Zo bleek onlangs uit onderzoek van Fidelity dat 36 procent van de institutionele beleggers digitale activa bezit. Daarnaast geeft 80 procent aan digitale activa aantrekkelijk te vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie