Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) vraag retailbeleggers tegen 2028 hoger dan het aanbod, leidt tot “zeer dramatische verschuiving”

Uit onderzoek van crypto-derivatenplatform ZUBR zal de vraag naar bitcoin (BTC) tegen 2028 groter zijn dan het aanbod. Tot die conclusie komt ZUBR op basis van een schatting van de toenemende vraag en de afnemende voorraad als gevolg van de komende halvings.

ZUBR analyseerde data afkomstig van Chainalysis en kwam tot de conclusie dat het aantal dagelijks geminede bitcoins de komende acht jaar onder de dagelijkse vraag uit zal komen. Retailbeleggers zullen na de komende halving in 2024 al 50% van vraag uitmaken.

- Advertentie -

Een halving event is een automatisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de beloningen voor miners gehalveerd worden. Hierdoor blijft onder andere de inflatie van bitcoin binnen de perken. Dit betekent dat het nieuwe aanbod van bitcoin dat op de markt verschijnt ook halveert.

Om de verwachting van ZUBR uit te laten komen is het wel nodig dat de vraag toe blijft nemen. Volgens het platform is het aantal wallets met tussen de 1 en 10 BTC sinds 2011 constant toegenomen. Slechts in vijf maanden sinds 2011 zag dit aantal een daling. ZUBR schrijft:

Hoewel het beoordelen van de reële waardeprijs van Bitcoin een moeilijke taak was, waarbij sommigen naar mining- of netwerkgebruik keken, blijkt feitelijk dat retailbeleggers meer Bitcoin blijven toevoegen,

Mocht deze trend doorzetten dan zal de vraag in 2028 groter zijn dat het nieuwe aanbod, concludeert ZUBR:

Het extrapoleren van de toekomstige vraag in dit tempo duidt op een zeer dramatische verschuiving in 2028 wanneer het aanbod van Bitcoin verder daalt en alleen retail-adressen al het nieuwe aanbod op zullen eten,

Kortom, de komende jaren staat ons wellicht nog heel wat te wachten. Naast de groeiende vraag van retailbeleggers is ook vanuit de hoek van institutionele beleggers een toenemende interesse te zien. Zo bleek onlangs uit onderzoek van Fidelity dat 36 procent van de institutionele beleggers digitale activa bezit. Daarnaast geeft 80 procent aan digitale activa aantrekkelijk te vinden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.097,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.097,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...