Timo Bult Timo Bult
02/07/2020 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2020 09:37

Bitcoin (BTC) vraag retailbeleggers tegen 2028 hoger dan het aanbod, leidt tot "zeer dramatische verschuiving"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vraag retailbeleggers tegen 2028 hoger dan het aanbod, leidt tot

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit onderzoek van crypto-derivatenplatform ZUBR zal de vraag naar bitcoin (BTC) tegen 2028 groter zijn dan het aanbod. Tot die conclusie komt ZUBR op basis van een schatting van de toenemende vraag en de afnemende voorraad als gevolg van de komende halvings.
ZUBR analyseerde data afkomstig van Chainalysis en kwam tot de conclusie dat het aantal dagelijks geminede bitcoins de komende acht jaar onder de dagelijkse vraag uit zal komen. Retailbeleggers zullen na de komende halving in 2024 al 50% van vraag uitmaken.
Een halving event is een automatisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de beloningen voor miners gehalveerd worden. Hierdoor blijft onder andere de inflatie van bitcoin binnen de perken. Dit betekent dat het nieuwe aanbod van bitcoin dat op de markt verschijnt ook halveert.
Om de verwachting van ZUBR uit te laten komen is het wel nodig dat de vraag toe blijft nemen. Volgens het platform is het aantal wallets met tussen de 1 en 10 BTC sinds 2011 constant toegenomen. Slechts in vijf maanden sinds 2011 zag dit aantal een daling. ZUBR schrijft:

Hoewel het beoordelen van de reële waardeprijs van Bitcoin een moeilijke taak was, waarbij sommigen naar mining- of netwerkgebruik keken, blijkt feitelijk dat retailbeleggers meer Bitcoin blijven toevoegen,

Mocht deze trend doorzetten dan zal de vraag in 2028 groter zijn dat het nieuwe aanbod, concludeert ZUBR:

Het extrapoleren van de toekomstige vraag in dit tempo duidt op een zeer dramatische verschuiving in 2028 wanneer het aanbod van Bitcoin verder daalt en alleen retail-adressen al het nieuwe aanbod op zullen eten,

Kortom, de komende jaren staat ons wellicht nog heel wat te wachten. Naast de groeiende vraag van retailbeleggers is ook vanuit de hoek van institutionele beleggers een toenemende interesse te zien. Zo bleek onlangs uit onderzoek van Fidelity dat 36 procent van de institutionele beleggers digitale activa bezit. Daarnaast geeft 80 procent aan digitale activa aantrekkelijk te vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie