Bitcoin (BTC) wéér een stapje dichterbij de $6.000, traders blijven echter voorzichtig

Afgelopen nacht deed bitcoin (BTC) nog een stap in de richting van de belangrijke resistance op $6.000. Om twee uur ‘s nachts steeg de waarde van BTC namelijk even naar een prijsniveau van $5.823, een nieuwe yearly high.

Het lijkt er steeds meer op dat bitcoin toch echt in een bullish trend terecht is gekomen. De koers vormt op de 4H-grafiek een duidelijke opwaartse trendlijn, en vormt daarnaast mogelijk in de komende dagen een bullish flag patroon. Het is dus mogelijk dat de koers boven deze stijgende trendlijn uitbreekt en de $6.000 bereikt.

De $6.000 zal echter hoe dan ook sterke weerstand gaan bieden gezien de historische prijsbewegingen rondom dit prijsniveau. Daarnaast zal het een sterke psychologische grens zijn.

Ondanks de recente stijgingen blijven traders voorzichtig. Op Bitfinex staan er op dit moment nog steeds meer short contracten open dan long contracten. Het gaat om zo’n 30.000 short contracten en 18.000 long contracten. Dit geeft aan dat traders nog steeds een pullback verwachten in de komende periode.

De Relative Strenght Index (RSI) op de dagelijkse grafiek toont daarnaast een waarde van ongeveer 72, waarmee het net in het overbought territorium terechtkomt. Ook dit zou een eventuele neerwaartse correctie kunnen signaleren.

Al met al zijn analisten verrast door de positieve resultaten van de afgelopen dagen. Men verwachtte een sterkere reactie op het nieuws omtrent Bitfinex en tether (USDT), waar Bitfinex ruim $850 miljoen uit de reserves van de stablecoin pakte om een gat in zijn eigen begroting op te vullen. De koers zakte even terug na het nieuws, maar vestigt nu al twee dagen op rij nieuwe yearly highs.

Toch lijkt het vertrouwen in de toekomst van bitcoin te groeien. Zo zijn er steeds meer tekenen dat we wellicht dit jaar nog een aantal handelsplatformen van institutioneel niveau gelanceerd zullen zien worden. Zowel Fidelity Digital Assets, Bakkt en ErisX zouden al verschillende delen van hun services hebben gelanceerd, waarmee ze in de laatste fase voor hun lancering lijken te zitten.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.730 waard op Coinbase na 0,92% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Sinds 1 april steeg BTC 40% in waarde en in de afgelopen drie maanden ruim 66%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.715,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€25.950,30 Kopen
2
Litebit
€26.000,20 Kopen
3
SATOS
€26.190,60 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...