Timo Bult Timo Bult
04/05/2019 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2019 09:11

Bitcoin (BTC) wéér een stapje dichterbij de $6.000, traders blijven echter voorzichtig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_weer_een_stapje_dichterbij_de_6000_dollar_traders_blijven_echter_voorzichtig

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen nacht deed bitcoin (BTC) nog een stap in de richting van de belangrijke resistance op $6.000. Om twee uur ’s nachts steeg de waarde van BTC namelijk even naar een prijsniveau van $5.823, een nieuwe yearly high.
Het lijkt er steeds meer op dat bitcoin toch echt in een bullish trend terecht is gekomen. De koers vormt op de 4H-grafiek een duidelijke opwaartse trendlijn, en vormt daarnaast mogelijk in de komende dagen een bullish flag patroon. Het is dus mogelijk dat de koers boven deze stijgende trendlijn uitbreekt en de $6.000 bereikt.
De $6.000 zal echter hoe dan ook sterke weerstand gaan bieden gezien de historische prijsbewegingen rondom dit prijsniveau. Daarnaast zal het een sterke psychologische grens zijn.
Ondanks de recente stijgingen blijven traders voorzichtig. Op Bitfinex staan er op dit moment nog steeds meer short contracten open dan long contracten. Het gaat om zo’n 30.000 short contracten en 18.000 long contracten. Dit geeft aan dat traders nog steeds een pullback verwachten in de komende periode.
De Relative Strenght Index (RSI) op de dagelijkse grafiek toont daarnaast een waarde van ongeveer 72, waarmee het net in het overbought territorium terechtkomt. Ook dit zou een eventuele neerwaartse correctie kunnen signaleren.
Al met al zijn analisten verrast door de positieve resultaten van de afgelopen dagen. Men verwachtte een sterkere reactie op het nieuws omtrent Bitfinex en tether (USDT), waar Bitfinex ruim $850 miljoen uit de reserves van de stablecoin pakte om een gat in zijn eigen begroting op te vullen. De koers zakte even terug na het nieuws, maar vestigt nu al twee dagen op rij nieuwe yearly highs.
Toch lijkt het vertrouwen in de toekomst van bitcoin te groeien. Zo zijn er steeds meer tekenen dat we wellicht dit jaar nog een aantal handelsplatformen van institutioneel niveau gelanceerd zullen zien worden. Zowel Fidelity Digital Assets, Bakkt en ErisX zouden al verschillende delen van hun services hebben gelanceerd, waarmee ze in de laatste fase voor hun lancering lijken te zitten.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.730 waard op Coinbase na 0,92% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Sinds 1 april steeg BTC 40% in waarde en in de afgelopen drie maanden ruim 66%.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie