Invalid API key
Invalid API keyInvalid API key

Bitcoin (BTC) zakt door supports en versnelt, wat is hier de reden van?

Bitcoin (BTC) is de nieuwe week met aardig wat actie begonnen. De BTC koers is namelijk door een belangrijk support gezakt en zakte hierdoor vrij ver terug. De echte klappen vallen op dit moment echter bij de altcoins. In dit artikel lees je over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) koers onderuit, waar ligt de support nu?

Gisteren was te zien dat de bitcoin koers nog steun kon vinden bij $10.800 waarna het met een mooie stuiter nogmaals de $11.000 kon testen. Hier bleek de weerstand opnieuw te sterk waardoor bitcoin weer terugzakte richting de $10.800.

- Advertentie -

Deze support bood deze keer helaas geen steun. De BTC/USD koers versnelde zodoende verder naar beneden. Tijdens deze daling werd ook de $10.600 gebroken om uiteindelijk een low te vormen bij $10.180. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.367 op cryptocurrency exchange Coinbase.

In dit prijsgebied kan bitcoin nu mogelijk steun gaan vinden. Dit is het prijsgebied waar de 100-dagen Moving Average (MA) zich bevindt. Tevens is de markt op de lagere tijdsframes oversold aan het raken waarmee in ieder geval een kort moment van consolidatie zeker mogelijk is.

De meest aannemelijke reden voor de daling van de bitcoin koers ligt waarschijnlijk bij het coronavirus. Dat begint wereldwijd, zoals in Nederland, weer op te laaien waardoor de traditionele markten vandaag rode cijfers noteren. Daarnaast kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat traditionele banken veelvuldig betrokken zijn bij het verwerken van crimineel geld.

Bloedbad bij de altcoins

Bitcoin staat op dit moment 4,2% in het rood, maar dat is nog niets vergeleken met sommige altcoins. Ethereum (ETH) noteert op dit moment een daling va 8,5% en is nu $341 waard.

Verder naar beneden in de top 10 zijn nog hardere dalers te vinden. Polkadot (DOT) staat 13% in het rood, chainlink (LINK) zakt 13% terug en NEO (NEO), de nummer 19, zakt zelfs 17,5% terug.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...