Timo Bult Timo Bult
21/09/2020 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2020 17:07

Bitcoin (BTC) zakt door supports en versnelt, wat is hier de reden van?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door supports en versnelt, wat was hier de reden van

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de nieuwe week met aardig wat actie begonnen. De BTC koers is namelijk door een belangrijk support gezakt en zakte hierdoor vrij ver terug. De echte klappen vallen op dit moment echter bij de altcoins. In dit artikel lees je over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) koers onderuit, waar ligt de support nu?

Gisteren was te zien dat de bitcoin koers nog steun kon vinden bij $10.800 waarna het met een mooie stuiter nogmaals de $11.000 kon testen. Hier bleek de weerstand opnieuw te sterk waardoor bitcoin weer terugzakte richting de $10.800.
Deze support bood deze keer helaas geen steun. De BTC/USD koers versnelde zodoende verder naar beneden. Tijdens deze daling werd ook de $10.600 gebroken om uiteindelijk een low te vormen bij $10.180. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.367 op cryptocurrency exchange Coinbase.
In dit prijsgebied kan bitcoin nu mogelijk steun gaan vinden. Dit is het prijsgebied waar de 100-dagen Moving Average (MA) zich bevindt. Tevens is de markt op de lagere tijdsframes oversold aan het raken waarmee in ieder geval een kort moment van consolidatie zeker mogelijk is.
De meest aannemelijke reden voor de daling van de bitcoin koers ligt waarschijnlijk bij het coronavirus. Dat begint wereldwijd, zoals in Nederland, weer op te laaien waardoor de traditionele markten vandaag rode cijfers noteren. Daarnaast kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat traditionele banken veelvuldig betrokken zijn bij het verwerken van crimineel geld.

Bloedbad bij de altcoins

Bitcoin staat op dit moment 4,2% in het rood, maar dat is nog niets vergeleken met sommige altcoins. Ethereum (ETH) noteert op dit moment een daling va 8,5% en is nu $341 waard.
Verder naar beneden in de top 10 zijn nog hardere dalers te vinden. Polkadot (DOT) staat 13% in het rood, chainlink (LINK) zakt 13% terug en NEO (NEO), de nummer 19, zakt zelfs 17,5% terug.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie