Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) ziet “intense koopdruk,” wat betekent dit voor de koers?

De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen meerdere malen bijna door de $10.000 gezakt. Alhoewel de koers vooralsnog boven deze psychologische barrière weet stand te houden, lijkt het marktsentiment steeds meer bearish te worden.

Ki Young Yu, oprichter van blockchain analysebedrijf CryptoQuant, heeft echter een andere visie. In een Twitterbericht op 7 september, meldt Yu dat er nog een “intense koopdruk” bestaat op bitcoin. Hij meldt dat cryptocurrency-exchanges meer stablecoins en minder bitcoin in hun voorraad hebben ten opzichte van het begin van dit jaar. Yu concludeert hieruit dat er nog steeds ruimte is voor een bullish trend voor bitcoin.

- Advertentie -

Yu onthult op Twitter een nieuwe analysetool. Deze tool berekent de potentiële koopdruk door de bitcoin reserves van een beurs te delen door de stablecoin reserves. Stablecoins zijn meestal 1:1 gekoppeld aan de waarde van een fiatvaluta zoals de dollar. Dit maakt ze populair in gebruik om fiat in te wisselen bij een beurs alvorens bitcoin te kopen. Yu geeft echter toe dat ze ook gebruikt kunnen worden om andere tokens te kopen.

Verder meldt Yu dat Binance, Huobi en Okex de grootste tether (USDT) reserves hebben en dat het opvallend is dat alle drie exchanges ook een eigen stablecoin hebben; BUSD, HUSD en USDK. Tevens meldt Yu dat momenteel de voorraad van bitcoin op alle beurzen omlaag is. Dat duidt meestal erop dat investeerders van plan zijn hun bitcoin voor een langere tijd vast te houden en pas tegen hogere prijzen te verkopen. Ook dat wordt als bullish gezien.

Gisteren kwam nog naar buiten dat het aantal accumulatieadressen is toegenomen alsmede de handelsvolumes op beurzen. Dat zijn wederom bullish ontwikkelingen. Toch verwachten sommige analisten dat bitcoin wellicht alsnog door de $10.000 zal zakken om deze redenen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.183,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.249,44 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.256,72 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.299,61 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.299,61 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.183,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.249,44 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.256,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...