Kevin Schijven Kevin Schijven
08/09/2020 11:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2020 11:06

Bitcoin (BTC) ziet "intense koopdruk," wat betekent dit voor de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ziet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen meerdere malen bijna door de $10.000 gezakt. Alhoewel de koers vooralsnog boven deze psychologische barrière weet stand te houden, lijkt het marktsentiment steeds meer bearish te worden.
Ki Young Yu, oprichter van blockchain analysebedrijf CryptoQuant, heeft echter een andere visie. In een Twitterbericht op 7 september, meldt Yu dat er nog een “intense koopdruk” bestaat op bitcoin. Hij meldt dat cryptocurrency-exchanges meer stablecoins en minder bitcoin in hun voorraad hebben ten opzichte van het begin van dit jaar. Yu concludeert hieruit dat er nog steeds ruimte is voor een bullish trend voor bitcoin.


Yu onthult op Twitter een nieuwe analysetool. Deze tool berekent de potentiële koopdruk door de bitcoin reserves van een beurs te delen door de stablecoin reserves. Stablecoins zijn meestal 1:1 gekoppeld aan de waarde van een fiatvaluta zoals de dollar. Dit maakt ze populair in gebruik om fiat in te wisselen bij een beurs alvorens bitcoin te kopen. Yu geeft echter toe dat ze ook gebruikt kunnen worden om andere tokens te kopen.
Verder meldt Yu dat Binance, Huobi en Okex de grootste tether (USDT) reserves hebben en dat het opvallend is dat alle drie exchanges ook een eigen stablecoin hebben; BUSD, HUSD en USDK. Tevens meldt Yu dat momenteel de voorraad van bitcoin op alle beurzen omlaag is. Dat duidt meestal erop dat investeerders van plan zijn hun bitcoin voor een langere tijd vast te houden en pas tegen hogere prijzen te verkopen. Ook dat wordt als bullish gezien.
Gisteren kwam nog naar buiten dat het aantal accumulatieadressen is toegenomen alsmede de handelsvolumes op beurzen. Dat zijn wederom bullish ontwikkelingen. Toch verwachten sommige analisten dat bitcoin wellicht alsnog door de $10.000 zal zakken om deze redenen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie