Robin Hazekamp Robin Hazekamp
23/03/2024 21:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 08:13

Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?

Foto± Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?-Shutterstock

De lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s in januari bracht een flinke prijsstijging met zich mee. Alhoewel ze in het begin nog wat problemen ervoeren, drukte de forse instroom van fondsen de bitcoin koers naar een nieuw prijsrecord. 

Een aspect dat vanaf het begin problemen veroorzaakte was de enorme uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds. Nu deze uitstroom is afgenomen tot ‘slechts’ $170 miljoen, kan een nieuw prijsrecord op de loer liggen. 

Gehackte cryptobeurs geeft gebruikers $320 miljoen aan bitcoin terug
Gehackte cryptobeurs geeft gebruikers $320 miljoen aan bitcoin terug

Uitstroom bitcoin ETF’s neemt af, met mogelijk positieve gevolgen

De focus ligt momenteel op de trends in de Amerikaanse bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze stonden afgelopen week in het middelpunt van de belangstelling wegens een dalende instroom en een recordhoge uitstroom van het GBTC fonds. De oorzaak hiervan ligt volgens rapporten bij het failliete Genesis, dat naar verluidt zijn GBTC aandelen heeft verkocht.

Analisten wijzen echter op mogelijke positieve ontwikkelingen. Statisticus Willy Woo en andere experts suggereren dat de ergste uitstroom nu voorbij is. Genesis heeft geen GBTC fondsen meer om te verkopen, wat een uitstroom van $2 miljard afsluit. Daarnaast geeft een model dat door Woo is ontworpen aan dat de instroom op het punt staat hard toe te nemen. 

Ook cryptoanalist WhalePanda is optimistisch over bitcoin op de korte termijn. Hij voorspelt een mogelijke zijwaartse koersbeweging voordat de weg vrijgemaakt wordt voor nieuwe recordhoogtes. Volgens hem heeft de huidige uitstroom geleid tot een hoop afgeschudde mensen die wachten op verdere dalingen in de prijs. Nu de uitstroom afneemt, hoopt hij dat dit sentiment omkeert.

Advertentie

IBIT bitcoin fonds kan het weer gaan winnen van GBTC

Daarnaast staan de bitcoin ETF’s ondanks de slechte prestaties van de afgelopen paar dagen dik in het groen. Het GBTC fonds zag dan wel een hoge uitstroom, maar BlackRock’s IBIT fonds had juist enorm goede prestaties. De afgelopen paar dagen kon het niet opboksen tegen GBTC’s uitstroom. Nu deze is afgenomen lijkt de netto geldstroom van de ETF’s weer groen te worden. 

Ondanks de uitdagingen met GBTC en een netto uitstroom, blijven de bitcoin ETF’s een van de succesvolste ETF-lancering in de geschiedenis. Ze hebben gezamenlijk een cumulatieve instroom van $12,15 miljard. Cathie Wood, CEO van ARK Invest, is van mening dat het grootste deel van de institutionele blootstelling aan bitcoin nog moet komen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie