Roy van Krieken Roy van Krieken
24/09/2022 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 15:00

Bitcoin heette oorspronkelijk bijna ‘Netcoin’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt hardst in maanden, maar analisten vrezen voor pullback

Foto: Jacco/Shuttstock

In augustus van 2008 was het zo ver. Het Bitcoin (BTC) netwerk werd door Satoshi Nakamoto in het leven geroepen. De oprichter leek destijds echter nog wat te twijfelen over de naam van het netwerk. Zo werd er vlak voor de lancering van het netwerk door Satoshi Nakamoto ook een domeinnaam genaamd ‘Netcoin’ gekocht. Het had waarschijnlijk niet veel gescheeld of we zouden nu over het ‘Netcoin’ netwerk spreken in plaats van het ‘Bitcoin’ netwerk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin of Netcoin

Historische gegevens van domeinnaam-aankopen suggereren dat Satoshi Nakamoto een alternatieve naam in gedachten had die uiteindelijk de befaamde whitepaper niet heeft gehaald. Op 17 augustus 2008, slechts een dag voordat het Bitcoin netwerk live ging, kocht Nakamoto het domein ‘Netcoin.org’. 

De crypto-onderzoeker Or Weinberger kwam er ook achter dat er nooit content op de netcoin.org website heeft gestaan. Wel ontdekte hij dat de domein een tijdje later weer werd verkocht aan iemand anders.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een relatief onbelangrijke keuze te zijn geweest om toch voor ‘Bitcoin’ te kiezen, maar het zou alsnog een grote impact gehad kunnen hebben. De naam ‘Netcoin’ klinkt voor veel mensen binnen de crypto gemeenschap een stuk minder aangenaam.

“Dat is interessant. Ik ben blij dat ze bij Bitcoin zijn gebleven, dat klinkt veel beter.”

De geschiedenis van Bitcoin

Het schijnt een licht op een van de eerste hoofdstukken uit de geschiedenis van Bitcoin. Deze geschiedenis staat uiteraard nog altijd bol van de mysteriën en onbekendheden. Zo weten we nog altijd niet wie nu de persoon achter de naam Satoshi Nakamoto is.

Er zijn over de jaren heen tal van mensen geweest die claimen dat zij Satoshi Nakamoto zijn en dus verantwoordelijk zijn geweest voor het ontwerpen van het Bitcoin netwerk. Geen van deze mensen heeft tot dusver echter een overtuigende zaak voor zichzelf kunnen maken en daarom blijft de identiteit van Satoshi Nakamoto een vraagteken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie