Rico Engelbarts
20/07/2018 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2018 11:10

Bitcoin klaar voor bull run zegt CEO Digital Currency Group Barry Silbert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_klaar_voor_bull_run_barry_silbert_CEO_digital_currency_group

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin-prijs heeft haar bodem bereikt, en is klaar voor een bull-rally, volgens Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group, misschien wel het meest productieve investeringsfonds van de crypto-industrie.
In het Fast Money-programma op CNBC zei Silbert dat veel mensen al een lange tijd aan het wachten waren op een bodem die het einde van de bear markt zou betekenen. De recente stijging tot boven de $7.000 geeft volgens Sibert aan dat die bodem nu bereikt is:

Veel institutioneel geld met ‘dry powder’ was op zoek naar een mogelijkheid om binnen te komen en ik denk dat de bears gewoon geen energie meer hadden, geen Bitcoins meer om te verkopen.

Silbert vindt dat de stabiele prijs van Bitcoin na de stijging van dinsdag, ondanks een hoop recente kritiek op de cryptocurrency, een bullish sentiment laat zien:

Als de voorzitter van de Fed negatieve dingen over Bitcoin zegt, en Howard Marks negatieve dingen over Bitcoin zegt, en Ken Griffin negatieve dingen over Bitcoin zegt, en dat doet allemaal niks met de Bitcoin-prijs, dan denk ik dat dat echt een bullish teken is.

Afgelopen woensdag toonde hij zich op de Delivering Alpha Conference in New York ook al bullish over de nabije toekomst van Bitcoin:

We hebben waarschijnlijk de bodem voor dit jaar bereikt. Ik heb van de week nog wat geld in Bitcoin gestoken. Als een beleggingscategorie is het iets blijvends… Ik ben er 100% zeker van dat een gedecentraliseerde, non-fiat vorm van geld iets blijvends is.

Silbert wees erop dat de tweede helft van 2018 “enige consolidatie” zal meemaken. Hij merkte ook op dat institutionele investeringen niet veel langer op zich zullen laten wachten. Hij zei dat de custodian solutions zoals die onlangs door Coinbase zijn aangekondigd, een belangrijke rol zullen spelen bij het effenen van de weg voor institutioneel geld. Hij verwacht daarom dat 2019 een “belangrijk jaar” zal worden voor de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie