Ivo Melchers Ivo Melchers
11/09/2023 16:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2023 16:43

Bitcoin koers daalt 2,5 procent en test cruciaal niveau

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt 2,5 procent en test cruciaal niveau

Foto: Westlight/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is in een rap tempo met enkele procenten onderuit gegaan. Na een lange periode waarin volatiliteit ver te zoeken was is de koers nu aangekomen bij een uiterst belangrijk steunniveau. In deze update bespreken we de huidige stand van zaken en de mogelijke reden voor deze koersdaling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers daalt hard

Allereerst de bitcoin koers. Tot ongeveer 16:00 uur handelde bitcoin, zoals het al een tijdje doet, rondom de 25.800 dollar. Na dit tijdstip zette bitcoin echter een snelle daling in waardoor de prijs een uur later nipt onder de 25.000 dollar terechtkwam.

De 24.800 dollar is al vaker naar voren gekomen op Crypto Insiders als cruciaal steunniveau. Dit is namelijk de low die bitcoin in juni had bereikt. Nu is de koers wederom op dit niveau aangekomen en vooralsnog lijkt het genoeg kracht te bieden. Om een verder bloedbad te voorkomen is het van belang dat bitcoin niet onder de 24.800 dollar uitkomt

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers op crypto exchange Bybit uit op 25.153 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 23.381.

Bitcoin staat momenteel 2,50 procent lager dan een paar uur geleden. De meeste altcoins incasseren op het moment meer klappen dan de koning der cryptocurrencies. Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) hebben de grootste uitglijder gemaakt binnen de top 10 cryptocurrencies met dalingen van respectievelijk 3,60 en 5,05 procent.

Angst over BTC dump FTX

Eerder vandaag heb je wellicht al het nieuws voorbij zien komen over de failliete cryptobeurs FTX die aankomende woensdag wellicht groen licht krijgt van de rechtbank om zijn activa te liquideren.

Op X, voorheen bekend als Twitter, circuleren momenteel geruchten dat grote hoeveelheden BTC die verband houden met de ingestorte crypto exchange op beurzen zijn gestort. Axel Adler Jr, crypto-analist bij analyseplatform CryptoQuant, liet echter weten dat er op het moment geen abnormaal grote volumes op de beurzen zijn gestort. Er zou juist sprake zijn van laag volume wat betreft de instroom richting de cryptobeurzen.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie