Simon Bosch Simon Bosch
15/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 12:00

Bitcoin koers is saai, maar data toont toch een positief beeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers is saai, maar deze data toont toch een positief beeld

Foto: xalien/Shutterstock

Nu de bitcoin koers weer terug is op het niveau van halverwege juni, begint de markt zich weer af te vragen of we wel in een bullmarkt zitten. De koers is sinds de lokale top van afgelopen augustus namelijk al met 16% gedaald, en van de top naar de bodem zelfs met ruim 20%. Toch hoeven we ons volgens on-chain data niet zoveel zorgen te maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Heel weinig bitcoins te koop op exchanges

Dat schrijft CoinDesk op basis van data van Blockware Solutions en Glassnode. Op het moment van schrijven circuleert er volgens Blockchain.com ongeveer 19,45 miljoen bitcoin (BTC). Maar een steeds groter deel hiervan is van investeerders, en die lijken niet bereid te zijn om te verkopen.

Dat is vast te stellen met behulp van on-chain data, want steeds meer coins verlaten crypto exchanges. De coins belanden dus in andere wallets die niet van exchanges zijn. Eerder deze maand bleek dat investeerders inderdaad massaal hun bitcoins van exchanges halen. Dit zou komen door een groot gebrek aan vertrouwen in exchanges sinds de problemen bij het nu failliete FTX.

CoinDesk schrijft dat het percentage circulerende BTC, oftewel het aantal coins dat op exchanges ligt, deze week een nieuw dieptepunt heeft gevonden op 5,4% van het totaal. Dat is zelfs een record. In dit percentage zullen ook de coins zijn verwerkt die weliswaar op exchanges liggen, maar wel van handelaren zijn. Het aantal coins dat je zelf kunt kopen is dus nog lager. Ook ligt volgens Glassnode het percentage coins dat al minimaal een jaar niet is aangeraakt nu op 68,5%.

Advertentie

Bitcoin koers kan volatiel worden

[Handelaren dicteren] de prijs op de korte termijn. Als er steeds minder liquiditeit is, dan zorgt een klein beetje vraag al voor grote prijsstijgingen,” verklaarde Blockware. Nieuws zoals de aankondiging van afgelopen zomer dat enkele enorme financiële instituten op Wall Street een crypto exchange gingen beginnen is daar een mooi voorbeeld van. Enkele koersen stegen toen met tientallen procenten.

Toch zou het ook ongunstig kunnen zijn. Als nieuws een reden biedt voor investeerders om te verkopen, dan is het effect net zo groot, maar juist de andere kant op.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie