Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2021 13:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 13:04

‘Bitcoin Mining Council’ van Elon Musk ontvangt veel kritiek, Michael Saylor verdedigt het BTC initiatief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin Mining Council' van Elon Musk ontvangt veel kritiek, Michael Saylor verdedigt het BTC initiatief

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Tesla CEO Elon Musk en MicroStrategy CEO Michael Saylor een ontmoeting hadden met meerdere grote Noord-Amerikaanse bitcoin-mining bedrijven. De groep vormde de ‘Bitcoin Mining Council’ met als doel transparantie te bieden over de hoeveelheid groene energie die gebruikt wordt in bitcoin-mining.

Kritiek

Dat initiatief krijgt veel kritiek vanuit de community. Er is voornamelijk veel bezorgdheid over centralisatie. Een kleine groep die achter gesloten deuren de regels bepalen over een decentrale industrie klinkt voor veel mensen averechts. Het wordt vergeleken met kartelvorming en de olie-industrie (OPEC).

Marty Bent, medeoprichter van Great American Mining, haalde onder andere hard uit naar de organisatie. Hij noemt het zorgwekkend dat deze groep mensen zich gedwongen voelt om om de goedkeuring van Musk te krijgen, vooral na alle twitterberichten waaruit bleek dat hij Bitcoin (BTC) en Proof-of-Work (PoW) niet begrijpt, maar wel de koers laat instorten.

“Een van de grootste ego’s ter wereld opblazen door hem te laten geloven dat hij het vermogen heeft om te dicteren hoe een industrie, die is gebouwd rond een open-source gedistribueerd systeem, zou moeten handelen.”

Ook vergelijkt Bent de situatie met de ‘New York Agreement’ uit 2017. Toen probeerde een groep achter gesloten deuren een wijziging aan het bitcoin-netwerk aan te brengen door de blockgrootte te verdubbelen. Dat plan viel uiteindelijk in het water.

Verdediging

Saylor verdedigde gisteren het initiatief tijdens Consensus 2021, een virtuele conferentie van Coindesk. Hij zegt dat de enige reden voor de meeting was om het succes van de cryptocurrency te verzekeren. Hij zegt dat bitcoin-miners momenteel geen goed forum hebben om te communiceren hoe zij energie opwekken, er geen standaardmodellen voor het energieverbruik zijn en dat er niets geheim was aan het de ontmoeting achter gesloten deuren:

“Als het een geheime bijeenkomst was, had ik de volgende dag niet aan miljoenen mensen verteld dat het een geheime bijeenkomst was. Geloof me, weet je, we hebben iedereen ter wereld verteld dat we een meeting hadden.”

Volgens Saylor is het belangrijk dat de industrie terugvecht anders bepalen de tegenstanders het verhaal omtrent bitcoin en het energieverbruik:

 “We moeten ervoor zorgen dat de mensen die vijandig staan ​​tegenover Bitcoin en vijandig zijn tegenover de crypto-industrie niet de verhalen definiëren en niet de modellen en de statistieken definiëren. Bij gebrek aan goede informatie of een reactie van onze kant, zullen ze dat wel doen.”

De Bitcoin Mining Council bestaat uit Noord-Amerikaanse miners, waaronder Argos Blockchain, Blockcap, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital en Riot Blockchain.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie