Ivo Melchers Ivo Melchers
02/10/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 17:00

Bitcoin naar 38.000 euro dit kwartaal: Nederlandse analist voorspelt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar 38.000 euro dit kwartaal: Nederlandse analist voorspelt

Foto: Andrey_Popov/Shutterstock

Het kwartaal waarin bitcoin (BTC) doorgaans het best presteert, is enkele dagen geleden van start gegaan. Het startschot is uitstekend gebleken aangezien de koers al met meer dan 5 procent is gestegen tot dusver. Als het aan de bekende Nederlandse analist Michaël van der Poppe ligt, is dit slechts het begin van enkele mooie maanden. Hij verwacht namelijk dat bitcoin dit jaar nog gaat stijgen tot 40.000 dollar.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Groene BTC maanden op komst?

Van der Poppe, beter bekend als ‘Crypto Michaël’, is een bekende crypto-analist met een aanzienlijke aanhang van 161.000 YouTube-abonnees en 668.000 X-volgers. De afgelopen dagen heeft hij in meerdere berichten op X, eerder aangeduid als Twitter, laten weten dat hij een positief kwartaal verwacht voor bitcoin en de algehele cryptomarkt.

Toen de maand oktober net van start was, liet Van der Poppe weten dat een BTC koers van 40.000 dollar wat hem betreft haalbaar is. Hij voegde hieraan toe dat mogelijke ETF-goedkeuringen en de zogenoemde pre-halving rally de aanleiding kunnen zijn voor de mogelijke bloeiende periode.

Je zou bijna zeggen dat bitcoin direct gehoor gaf aan Van der Poppe aangezien het niet lang duurde voordat de prijs hard begon met stijgen. Inmiddels staan we op een koers van boven de 28.300 dollar en lijkt de angst van de maand september volledig te zijn weggespoeld.

In een later bericht op X gaf Van der Poppe aan een koersdaling richting de 27.000 – 27.500 dollar te verwachten alvorens we richting de belangrijke weerstand van 30.000 kunnen gaan. Naar zijn mening zou het doorbreken van dit psychologische level als katalysator kunnen dienen voor een versnelde stijging richting de 40.000 dollar.

Bitcoin ‘uptober’

Voordat september op zijn einde was gekomen, heb je wellicht al een artikel voorbij zien komen over ‘uptuber’. Dit is de bijnaam van oktober binnen de crypto-gemeenschap. Op basis van historische data blijkt de maand oktober namelijk uitstekend te zijn voor bitcoin. Sinds 2013 heeft bitcoin de maand oktober slechts 2 keer in het rood afgesloten.

September was daarentegen juist de slechtst presterende maand voor bitcoin. Echter is deze uiteindelijk wel in de plus afgesloten. Het is pas de derde groene septembermaand sinds 2013. Met een stijging van 3,85 procent was het bovendien de beste septembermaand sinds 2016. In het verleden heeft een groene september ook altijd een groene oktober als gevolg gehad. Of dat dit jaar wederom zo zal zijn, is voor nu nog even afwachten geblazen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement