Timo Bult Timo Bult
30/01/2022 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 18:16

Bitcoin nieuwsoverzicht: Rusland loopt voorop, MicroStrategy blijft kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nieuwsoverzicht: Rusland loopt voorop, MicroStrategy blijft kopen

Foto: Billion Photos/Shutterstock

De week zit er weer op en dus kunnen we gaan terugblikken. Het was een week met weer veel interessant crypto nieuws. Van de Russische president Putin die zich uitspreek over crypto tot whales die weer langzaam bitcoin (BTC) kopen. In dit artikel lees je een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze week.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nasleep bitcoin koers crash

Te beginnen met de nasleep van de enorme koers crash die bitcoin twee weken geleden doormaakte. Veel investeerders verkochten hun BTC in paniek en het gevolg van deze paniek was hoge gerealiseerde verliezen. Glassnode liet deze week weten dat investeerders tijdens de crash maar liefst $7,5 miljard aan verliezen realiseerden.

Toch is niet iedereen bang. MicroStrategy, het bekende bedrijf dat miljarden dollars aan bitcoins bezit, zei deze week niet bang te zijn. Het bedrijf koopt al lange tijd regelmatig bitcoins als onderdeel van zijn kasbeleid. En dat beleid is door de recente correctie niet veranderd.

Advertentie

Eth2 is verleden tijd

En dan over naar de grootste altcoin op de markt. Ethereum (ETH) kwam deze week in het nieuws omdat de term “Eth2” niet langer gebruikt zal gaan worden. De Ethereum Foundation zal het nieuwe netwerk niet langer Eth2 noemen maar de “consensus layer.” Waarom lees je hier.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto op het wereldtoneel

Ten slotte was er deze week ook nog crypto nieuws in de geopolitieke context. Twee weken geleden adviseerde de Russische centrale bank om cryptocurrency volledig te verbieden. Maar deze week kwam er gelukkig wat positief nieuws uit Rusland. Het Ministerie van Financiën steunt dit advies namelijk niet. Ook Putin zegt niets te zien in een verbod. Hij stelt zelfs dat het land op dit moment “een voordeel heeft op het gebied van crypto-mining.” Heeft Putin grotere plannen met bitcoin?

Aan de andere kant van de grote plas kreeg El Salvador, het land dat bitcoin als wettig betaalmiddel heeft omarmt, het aan de stok met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF adviseert het land om bitcoin te laten vallen omdat er grote risico’s aan verbonden zouden zitten die de financiële stabiliteit in het land in gevaar zouden brengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie