Erik Juffermans Erik Juffermans
22/01/2024 12:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 11:52

Bitcoin ontvangt opmerkelijke kritiek van JPMorgan CEO

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ontvangt opmerkelijke kritiek van CEO JPMorgan

Foto: testing/Shutterstock

Dat Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, absoluut geen fan is van Bitcoin (BTC) is al langer duidelijk. In gesprek met CNBC tijdens het World Economic Forum in Davos deed hij hier maar weer eens een schepje bovenop. Maar weet Dimon eigenlijk wel waar hij het over heeft?

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dimon snapt niets van Bitcoin

In het verleden trok Dimon in een televisie interview al eens de maximale toevoer van 21 miljoen bitcoin in twijfel. En in gesprek met CNBC speculeert hij deze keer dat Satoshi Nakamoto, de mythische bedenker van Bitcoin, weleens een verrassing in petto zou kunnen hebben.

“Ik denk dat er een goede kans is dat, wanneer we bij 21 miljoen bitcoin komen, Satoshi Nakamoto tevoorschijn komt, hysterisch lacht, stil wordt en dat alle bitcoin zijn verdwenen,”

Aldus Dimon. Die daarnaast nogmaals zijn uitspraak van vorig jaar herhaalde en de limiet van 21 miljoen bitcoin in twijfel trok. “Hoe weten we dat het stopt bij 21 miljoen?”, zegt hij. De uitspraken van Dimon getuigen in ieder geval niet van heel veel kennis over Bitcoin. De laatste bitcoin zal namelijk pas in 2140 worden gemined. Hoe oud zou Satoshi Nakamoto dan wel niet moeten zijn om zijn verrassingstruc uit te voeren zoals Dimon verwacht?

Ook lijkt Dimon helemaal niets over de technische aspecten van het Bitcoin netwerk te begrijpen. Satoshi creëerde namelijk de code voor Bitcoin maar Satoshi heeft geen enkele controle over de blockchain of de Bitcoin miners.

Discutabele actie JP Morgan

Hoewel Dimon dus geen goed woord over heeft voor Bitcoin, is hij optimistischer over blockchaintechnologie zelf. 

“[Blockchain technologie] is anders. Blockchain is een technologie ledger systeem dat we gebruiken om informatie te verplaatsen. Ik denk dat dat een technologie is die bruikbaar is.”

Hoewel de opmerkingen van Dimon over Bitcoin alles behalve positief zijn, betekent dit niet dat JP Morgan zich onbewogen laat door de opkomst van Bitcoin. Eind december werd namelijk bekend dat de bank een samenwerking aanging met Blackrock voor diens Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Deze ironische wending heeft vragen opgeroepen over de ware intenties en strategieën van JPMorgan en Jamie Dimon. Lees daar in dit artikel alles over.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie