Rico Engelbarts
30/05/2018 08:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:57

Bitcoin-prijs herstelt van $7.040 naar $7.450 maar bulls moeten nog op komen dagen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_prijs_herstelt_van_7040_dollar_naar_7450_dollar_maar_bulls_zijn_er_nog_niet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren, 29 mei, zakte de prijs van Bitcoin (BTC) naar $7.040, haar nieuwe maandelijkse dieptepunt. Sindsdien is BTC hersteld tot $7.470, maar ongeacht het nieuw gevormde optimisme op de markt, is het nog nog te vroeg om van een nieuwe bull run te spreken.
Zwak volume
Zoals eerder gemeld, verwachten analisten dat de Bitcoin-prijs in de nabije toekomst onder de $7.000 zal zakken, voordat het het op de middellange termijn terugkeert naar de support levels van $10.000 en $12.000. Gisteren, 29 mei, kwam BTC erg dicht bij die $7.000-grens toen het zakte naar $7.040.
Gisteravond en vannacht herstelde BTC echter relatief snel van $7.050 naar $7.450, maar de korte corrigerende rally is niet overtuigend genoeg op basis van volume- en prijsontwikkeling om te concluderen dat er een nieuwe bull-rally gevormd wordt.
Een gerenommeerd Bitcoin technisch analist twitterde:
Recente prijsbewegingen hebben ons geleerd dat deze dunne, snelle bewegingen omhoog met enige voorzichtigheid behandeld moeten worden. Ze staan bekend als liquiditeits-leegtes en de prijs zakt vaak, hoewel niet altijd, terug om die leegtes te vullen. Als de prijs een support level boven $7.450 kan vinden, zou dit een breuk in de marktstructuur suggereren en dit zouden de volgende logische gebieden om te bereiken zijn (op korte termijn). Het niet halen van een hogere niveau suggereert dat deze dunne beweging niets meer is dan een stop run van de blauwe zwaai omhoog is (zie onderstaande grafiek).
bitcoin_grafiek_van_7040_dollar_naar_7450_dollar
De technische analyse van de korte termijn trend van Bitcoin wordt gesteund door het tekort aan volume in de afgelopen 24 uur. De abrupte piek in het koopvolume waardoor BTC met meer dan $400 steeg, was kleiner dan het verkoopvolume dat nog geen twee dagen geleden werd geregistreerd, wat aantoont dat de recente prijsstijging van BTC slechts tijdelijk is.
De dalende trend van Bitcoin in de maand mei was sterk en het vereist een flink herstel vanaf een degelijk support level, wil BTC weer in de buurt komen van voorgaande levels van $10.000 en $12.000. Investeerders als Willy Woo verwachten dat Bitcoin pas kan beginnen aan haar herstel na gezakt te zijn naar een diepte van $5.700, maar veel handelaren verwachten dat BTC boven de $6.000 al zal beginnen aan haar opleving.
Momenteel is het volume van BTC, dat niet iets meer dan $5 miljard bedraagt, niet voldoende om een herstel op korte of middellange termijn te initiëren. Het handelsvolume van Tether (USDT), een cryptocurrency waarvan de waarde is afgedekt door die van de Amerikaanse dollar, is vaak een goede indicator van de kortetermijn toestand van de markt, aangezien crypto-handelaren regelmatig USDT gebruiken om de waarde van cryptocurrencies af te dekken door de Amerikaanse dollar.
Het volume van Tether is momenteel groter dan Ethereum en EOS met $2,8 miljard en is meer dan 50% van het volume van Bitcoin; wat aangeeft dat handelaren geen vertrouwen hebben in de korte termijn trend van de markt voor cryptocurrency.
Wat gaat de markt nu doen?
Ondanks de sterke prestaties van Bitcoin in de afgelopen 24 uur, is het waarschijnlijk dat de markt voor cryptocurrency zal blijven dalen totdat grote cryptocurrencies een sterk support level vinden om vanaf de bodem weer omhoog te kaatsen. Voor Bitcoin is die bodem op de korte termijn ergens onderin de $6000.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie