Timo Bult Timo Bult
21/04/2023 05:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 05:37

Bitcoin prijs onder 20-dagen MA ‘ziet er niet positief uit’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs onder 20-dagen MA 'ziet er niet positief uit'

Foto: T.Dallas/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen twee dagen met ruim 7% in waarde gedaald. De daling volgt na een periode van juist sterke stijgingen. BTC is met de daling weer onder de 20-dagen moving average (MA) terecht gekomen. Dit kan volgens hen een teken zijn dat de correctie verder doorzet.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

‘Deze bitcoin daling ziet er niet positief uit’

Kijkend naar de prijsgrafiek van bitcoin is duidelijk te zien dat de koers zich op dit moment op een belangrijk prijsniveau bevindt. Na een poging van de bulls om door de $30.000 te breken begin april, zien we bitcoin op dit moment de daling inzetten.

Het huidige niveau is zoals gisteren benoemd een belangrijk niveau om in de gaten te blijven houden. Volgens analisten is het feit dat bitcoin gisteren onder de 20-dagen MA is gesloten echter geen positief teken.

Zo zegt Laurent Kssis van CEC Capital dat dit “een correctie toont” die heftiger kan gaan worden. Daarnaast stelt Sheraz Ahmed van Storm Partners in een reactie aan Coindesk:

“Deze pullback ziet er niet positief uit. Maar als we naar de jaargrafiek van bitcoin kijken, is het duidelijk dat we net een periode van uitzonderlijke groei hebben meegemaakt nu de sector zich herstelt van de crypto-ongelukken van de afgelopen jaren,”

Een correctie zou dan ook ‘gezond’ zijn na de enorme stijgingen van de afgelopen maanden. Mochten de bitcoin bulls inderdaad door hun hoeven zakken bij het huidige steunniveau dan kan het prijsniveau rond $25.500 een eerstvolgende halte zijn waar nieuwe steun gevonden kan worden.

Advertentie

Het belangrijkste crypto nieuws van gisteren

Ondanks de roodkleurende grafieken was er gisteren alsnog positief crypto nieuws te melden. Zo heeft het Europees parlement de historische ‘MiCA’ crypto-wet goedgekeurd. De EU loopt hiermee wereldwijd voorop als het om crypto-regulatie gaat.

Verder was te lezen dat een Nederlandse rechter ontwikkelaar Alexey Pertsev tijdelijk vrij zal laten. De ontwikkelaar van crypto mixer Tornado Cash werd in Nederland opgepakt omdat zijn mixer gebruikt zou worden voor het witwassen van geld. Hij mag zijn zaak thuis afwachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie