Timo Bult Timo Bult
21/04/2023 05:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 05:37

Bitcoin prijs onder 20-dagen MA ‘ziet er niet positief uit’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs onder 20-dagen MA 'ziet er niet positief uit'

Foto: T.Dallas/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen twee dagen met ruim 7% in waarde gedaald. De daling volgt na een periode van juist sterke stijgingen. BTC is met de daling weer onder de 20-dagen moving average (MA) terecht gekomen. Dit kan volgens hen een teken zijn dat de correctie verder doorzet.

Crypto-revolutie in winkels – Expert ziet miljard gebruikers in 2026
Crypto-revolutie in winkels - Expert ziet miljard gebruikers in 2026

‘Deze bitcoin daling ziet er niet positief uit’

Kijkend naar de prijsgrafiek van bitcoin is duidelijk te zien dat de koers zich op dit moment op een belangrijk prijsniveau bevindt. Na een poging van de bulls om door de $30.000 te breken begin april, zien we bitcoin op dit moment de daling inzetten.

Het huidige niveau is zoals gisteren benoemd een belangrijk niveau om in de gaten te blijven houden. Volgens analisten is het feit dat bitcoin gisteren onder de 20-dagen MA is gesloten echter geen positief teken.

Zo zegt Laurent Kssis van CEC Capital dat dit “een correctie toont” die heftiger kan gaan worden. Daarnaast stelt Sheraz Ahmed van Storm Partners in een reactie aan Coindesk:

“Deze pullback ziet er niet positief uit. Maar als we naar de jaargrafiek van bitcoin kijken, is het duidelijk dat we net een periode van uitzonderlijke groei hebben meegemaakt nu de sector zich herstelt van de crypto-ongelukken van de afgelopen jaren,”

Een correctie zou dan ook ‘gezond’ zijn na de enorme stijgingen van de afgelopen maanden. Mochten de bitcoin bulls inderdaad door hun hoeven zakken bij het huidige steunniveau dan kan het prijsniveau rond $25.500 een eerstvolgende halte zijn waar nieuwe steun gevonden kan worden.

Advertentie

Het belangrijkste crypto nieuws van gisteren

Ondanks de roodkleurende grafieken was er gisteren alsnog positief crypto nieuws te melden. Zo heeft het Europees parlement de historische ‘MiCA’ crypto-wet goedgekeurd. De EU loopt hiermee wereldwijd voorop als het om crypto-regulatie gaat.

Verder was te lezen dat een Nederlandse rechter ontwikkelaar Alexey Pertsev tijdelijk vrij zal laten. De ontwikkelaar van crypto mixer Tornado Cash werd in Nederland opgepakt omdat zijn mixer gebruikt zou worden voor het witwassen van geld. Hij mag zijn zaak thuis afwachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie