Rico Engelbarts
08/07/2018 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:07

Bitcoin schiet kort boven de $6.800 met het oog op de $7.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_schiet_kort_boven_de_6800_dollar_zicht_op_7000_dollar_grens

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van Bitcoin steeg abrupt boven de $6.800 op zaterdag, wat betekent dat Bitcoin wellicht weer een poging gaat wagen om boven de $7.000 te geraken tijdens deze voortdurende bear-cyclus.
bitcoin_BTC_schiet_kort_boven_de_6800_dollar_zicht_op_7000_dollar_grens_grafiek
Er zijn een aantal factoren die bij zouden kunnen hebben gedragen aan deze plotse sprong. Bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen, hebben deze week een enorme golf aan positief nieuws gezien.
Zuid-Korea, een zeer grote crypto-handelsmarkt, kondigde bijvoorbeeld aan dat ze de beperkingen op alle manieren van cryptocurrency-handel over de hele linie gaan versoepelen, inclusief onderzoek naar het aanbieden van binnenlandse ICO’s.

Dit is volgens de KoreaTimes, die verklaarde:

Financiële regelgevers zijn van plan de regels voor op crypto gebaseerde activa te versoepelen in overeenstemming met het beleid dat door G20-landen is geïnitieerd om uniforme regels vast te stellen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten kijken ook naar crypto-exchanges en naar de mogelijkheid om deze potentieel te classificeren als gereguleerde financiële instellingen.

Een ander belangrijk verschijnsel is het steeds succesvollere Lightning netwerk van Bitcoin. Sommige rapporten online die online circuleren hebben zelfs aangegeven dat de capaciteit van het Lightning netwerk elke week met 50% toeneemt. Bovendien accepteren 20 nieuwe winkels per dag Lightning-betalingen.

Andere mogelijke factoren die van invloed kunnen zijn geweest op de prijspiek zijn de zogenaamde crypto “whales” die dit moment kiezen om grote kooporders voor Bitcoin te plaatsen. Aangezien het uiteindelijk aantal van Bitcoin beperkt is (21.000.000 totaal met momenteel slechts 17.137.187 in omloop), spreekt het voor zich dat grote aankopen de prijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Aangezien de algemene cryptocurrency marktprijzen de neiging hebben Bitcoin te weerspiegelen, hadden deze grote kooporders in theorie kunnen resulteren in een tijdelijke ‘bull-loop’, waarbij de prijzen van altcoins stijgen vanwege de prijsstijging van Bitcoin, wat op zijn beurt weer leidt tot een prijsstijging van Bitcoin gezien de potentie van een eventuele bull-run.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie