Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin schiet kort boven de $6.800 met het oog op de $7.000

Bitcoin schiet kort boven de $6.800 met het oog op de $7.000

- Advertentie -

De prijs van Bitcoin steeg abrupt boven de $6.800 op zaterdag, wat betekent dat Bitcoin wellicht weer een poging gaat wagen om boven de $7.000 te geraken tijdens deze voortdurende bear-cyclus.

bitcoin_BTC_schiet_kort_boven_de_6800_dollar_zicht_op_7000_dollar_grens_grafiek

Er zijn een aantal factoren die bij zouden kunnen hebben gedragen aan deze plotse sprong. Bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen, hebben deze week een enorme golf aan positief nieuws gezien.

Zuid-Korea, een zeer grote crypto-handelsmarkt, kondigde bijvoorbeeld aan dat ze de beperkingen op alle manieren van cryptocurrency-handel over de hele linie gaan versoepelen, inclusief onderzoek naar het aanbieden van binnenlandse ICO’s.

Dit is volgens de KoreaTimes, die verklaarde:

Financiële regelgevers zijn van plan de regels voor op crypto gebaseerde activa te versoepelen in overeenstemming met het beleid dat door G20-landen is geïnitieerd om uniforme regels vast te stellen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten kijken ook naar crypto-exchanges en naar de mogelijkheid om deze potentieel te classificeren als gereguleerde financiële instellingen.

Een ander belangrijk verschijnsel is het steeds succesvollere Lightning netwerk van Bitcoin. Sommige rapporten online die online circuleren hebben zelfs aangegeven dat de capaciteit van het Lightning netwerk elke week met 50% toeneemt. Bovendien accepteren 20 nieuwe winkels per dag Lightning-betalingen.

Andere mogelijke factoren die van invloed kunnen zijn geweest op de prijspiek zijn de zogenaamde crypto “whales” die dit moment kiezen om grote kooporders voor Bitcoin te plaatsen. Aangezien het uiteindelijk aantal van Bitcoin beperkt is (21.000.000 totaal met momenteel slechts 17.137.187 in omloop), spreekt het voor zich dat grote aankopen de prijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Aangezien de algemene cryptocurrency marktprijzen de neiging hebben Bitcoin te weerspiegelen, hadden deze grote kooporders in theorie kunnen resulteren in een tijdelijke ‘bull-loop’, waarbij de prijzen van altcoins stijgen vanwege de prijsstijging van Bitcoin, wat op zijn beurt weer leidt tot een prijsstijging van Bitcoin gezien de potentie van een eventuele bull-run.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.789,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.527,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.560,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.570,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.628,40 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...