Kevin Schijven Kevin Schijven
14/10/2022 07:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 07:15

Bitcoin stuitert en herstelt sterk na CPI, maar analisten waarschuwen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet omhoog na onthulling bijzondere exchange

Foto: 3Dsculptor/Shutterstock

Bitcoin (BTC) werd gisteren na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), zoals verwacht, weer een stuk volatieler. Eerst volgde een flinke duik naar $18.300, maar toen maakte de koers plotseling een flinke bounce.

Bitcoin stuiterde direct terug naar dezelfde prijs rond $19.000, brak daar doorheen en kwam toen weer in het bereik tussen $19.400 en $19.500 terecht. Ook daar brak bitcoin afgelopen nacht doorheen en kwam toen bij $19.800 aan. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.795 op Binance en €20.235 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 3,9% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 99%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $380 miljard en de dominantie op 40,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 24 (Extreme Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

CPI zorgt voor volatiliteit, markten stuiteren

De Amerikaanse CPI komt op 8,2% uit en dat is iets hoger dan verwacht. Dat de financiële markten vervolgens flink begonnen te dalen, was geen verassing. Toch was de stuiter die daarna volgde wel enigszins verassend.

Niet alleen bitcoin, maar ook altcoins en aandelenmarkten als de S&P 500 maakte een dergelijke stuiter. De SPX koers maakte zelfs een van de meest volatiele intraday-schommelingen ooit, meldt analist TXMC

De hoge inflatie suggereert dat de Federal Reserve waarschijnlijk het strenge monetaire beleid omtrent de renteverhogingen zal voortzetten. Dat komen we echter pas in november te weten aangezien er geen Federal Open Market Committee (FOMC) in oktober plaatsvindt.

Advertentie

Bitcoin analisten waarschuwen voor valse hoop

De flinke stuiter zorgt er voor dat het marktsentiment snel positiever wordt en we zien zelfs enige fear of missing out (FOMO) plaatsvinden. Echter waarschuwen sommige analisten dat men wellicht te vroeg juicht.

Daarnaast meldt analist IT Tech dat de bitcoin reserves op exchanges aan het toenemen zijn. Dat kan voor extra verkoopdruk zorgen, aangezien dat meestal gebeurt wanneer handelaren van plan zijn om te verkopen.

Analysebedrijf CryptoQuant meldt dat de instroom van BTC naar exchanges in vergelijking met andere CPI dagen juist meeviel. Echter waarschuwt het bedrijf voor eventuele capitulatie onder bitcoin miners.

De zogeheten hash rate en mining difficulty liggen beide hoger dan ooit, maar de verdiensten voor miners liggen door de lage koers en hoge energieprijzen lager dan ooit. Het ligt meer dan 80% onder vorig jaar en dat kan miners dwingen om hun BTC reserves te dumpen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie