Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2022 09:18 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2022 09:18

Bitcoin vindt steun na snelle daling, kan koers rebound maken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin vindt steun na snelle daling, kan koers rebound maken?

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot de maand maart uiteindelijk toch minder mooi af dan wellicht eerst werd verwacht. De koers maakte namelijk gisteren nog een flinke duik. Toch was het wellicht een gezonde pullback, waar meerdere analisten al een tijdje voor waarschuwden.

Echter lijkt de dip voor veel onzekerheid en paniek op de crypto-markt te zorgen. Houd er rekening mee dat bitcoin rally’s nooit onafgebroken verlopen, maar altijd gepaard gaan met correcties.

Bitcoin eindigde de maand uiteindelijk maar zo’n 3% in de plus, echter is dat niet helemaal eerlijk. Bitcoin begon de maand namelijk met een daling en de huidige rally begon eigenlijk pas twee weken geleden. Ten opzichte van het begin van deze rally staat bitcoin 18% in de plus en zijn veel analisten nog steeds zeer bullish.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers 4,5% in de min

De bitcoin koers kwam begin deze week te veel weerstand rond $48.000 tegen en analisten waarschuwden toen gelijk voor een mogelijke pullback. Desondanks hield de koers dagenlang boven $47.000 stand.

Tot gisterenmiddag dan, toen maakte de koers een snelle duik. Bitcoin werd rond $47.500 afgewezen en zakte eerst naar $46.300. Daar leek de koers even een rebound te maken, maar kwam niet verder dan $46.500 en begon weer te dalen.

Bitcoin hield vervolgens de rest van de avond stand tussen $45.600 en $45.900. Wederom kon de koers daar niet aan vasthouden, en daalde afgelopen nacht nog verder. Uiteindelijk kwam bitcoin vanochtend op een dieptepunt van $44.400 uit.

Sindsdien is de koers voorzichtig aan het herstellen en stijgt op het moment van schrijven naar een prijs van $45.200 op KuCoin en €40.850 op Bitvavo. Daarmee staat BTC echter alsnog 4,5% in de min vandaag.

Advertentie

Mogelijke oorzaken van BTC koersdaling

Zoals al gezegd werd een pullback al verwacht. De zogeheten ‘CME Gap’ werd gevuld, dat is de kloof die ontstaat als bitcoin in het weekend stijgt terwijl de Chicago Mercantile Exchange (CME) is gesloten. Die wordt niet altijd gevuld.

Wellicht droeg een lading van negatief nieuws gisteren ook bij aan de koersdaling. Rond dezelfde tijd kondigde namelijk de Russische president Poetin aan dat hij alleen nog Russische roebels voor gas wil, terwijl er sancties lopen tegen Russische banken. Ook kwam rond dezelfde tijd naar buiten dat Europa voor een nieuwe zorgwekkende wet heeft gestemd omtrent unhosted wallets.

Analist Philip Swift meldt daarnaast dat een grote berg bitcoins rond deze tijd voor het eerst in meer dan 7 jaar bewogen. Dat zorgde wellicht ook voor enige verkoopdruk. De BTC lijken mogelijk afkomstig te zijn van een hack van Cryptsy wallets.

Daarnaast opende Amerikaanse aandelenmarkten rond deze tijd in het rood en de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 ligt weer hoger dan ooit. De daling ging overigens ook weer gepaard met een flinke liquidatie van long posities:

Cryptobedrijven zien investeringen 40% stijgen naar $2,4 miljard: 3 oorzaken
Cryptobedrijven zien investeringen 40% stijgen naar $2,4 miljard: 3 oorzaken

Bitcoin vindt support, maar rebound blijft nog uit

Zoals verwacht, lijkt bitcoin support te vinden rond de 200-dagen exponential moving average, rond $44.800.

De markt blijft hoopvol dat de koers alsnog een rebound kan maken en de rally kan hervatten. Vooralsnog blijft die stuiter echter uit. Toch is april historisch een sterke maand voor bitcoin en we zien het volume eindelijk voorzichtig toenemen.

Desondanks zijn er nog altijd zorgwekkende ontwikkelingen op macro-ecomische schaal. Zo blijft de inflatie alsmaar stijgen en dat kan ervoor zorgen dat investeerders hun geld uit risicovolle activa trekken, waar bitcoin blijkbaar nog steeds onder valt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie