Timo Bult Timo Bult
23/02/2022 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:43

Bitcoin volatiliteit neemt weer toe, mede door cyberaanvallen Oekraïne

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin volatiliteit neemt weer toe, mede door cyberaanvallen Oekraïne

Foto: Momentum Ronnarong/Shutterstock

Vanochtend kon bitcoin (BTC) een aardige stijging inzetten nadat de weerstandszone bij $38.000 gebroken werd. Maar later op de dag doken toch de bears weer op met opnieuw een pullback van de koers. Wat is er vandaag allemaal gebeurd omtrent Bitcoin? Je leest het in deze marktupdate.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers breekt weerstand, stuit meteen op de volgende

Sinds gistermiddag handelde bitcoin horizontaal bij de weerstandszone van $38.000, tevens het niveau waar we de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek vinden. Maar vandaag lukte het de bulls toch om een klein gaatje in de verdediging van de bears te prikken.

Zo rond 9 uur ’s ochtends begon de koers te stijgen en werd de $38.000 gebroken. Tussen 9:00 en 14:00 kon de BTC koers zodoende met 3% in waarde stijgen. Helaas viel meteen op dat het aan handelsvolume ontbrak. Het handelsvolume begon toe te nemen toen de koers aankwam bij $39.300 vanaf waar de bears de koers weer met een paar procent terugduwden.

Vooralsnog lijkt de support bij $38.000 stand te houden. De $39.300 blijft voor nu de weerstandszone om in de gaten te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $38.750 en op Bitvavo €34.150.

Bron: TradingView

Nieuws uit Oekraïne zorgde mogelijk voor daling

Dat bitcoin niet direct door de weerstand heen kon breken werd waarschijnlijk deels veroorzaakt door nieuws uit Oekraïne. De spanningen lopen op tussen Rusland en Oekraïne, met Rusland dat vandaag grootschalige cyberaanvallen uitvoerde. Dit zorgde uiteraard weer voor meer onzekerheid op de markt.

‘Bitcoin in een grote accumulatiezone’

Ook al blijft het door de onzekerheid mogelijk dat de bitcoin prijs verder terugzakt, blijven sommige analisten positief. Zo valt Charles Edwards op dat bitcoin op basis van on-chain gegevens in een “grote accumulatiezone” zit. Dit houdt in dat investeerders mogelijk aan het inslaan zijn.

In ander bitcoin nieuws vandaag viel te lezen dat een Senator in Mexico een wetsvoorstel heeft ingediend om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Lees hier meer over dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie