Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:21

Bitcoin whales zijn massaal aan het inkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales zijn massaal aan het inkopen

Foto: Paul S. Wolf/Shutterstock

Volgens data van BitInfoCharts blijkt dat de bitcoin (BTC) whales, mensen met een grote hoeveelheid bitcoin in cryptocurrency-wallets, de afgelopen tijd massaal bitcoin hebben ingekocht.
In de afgelopen twee maanden heeft de top 100 van grootste bitcoin wallets zo’n 150.000 BTC geaccumuleerd; dat is meer dan een half miljard dollar.
In de afgelopen 30 dagen hebben 7 whales 26.519,05 BTC verkocht terwijl 13 whales in dezelfde tijd 97.456,46 BTC hebben ingekocht.
bitcoin distribution
De top 100 grootste bitcoin-wallets zijn tussen de 10.000 en 1.000.000 BTC groot. Samen bezitten ze zo’n 16% van alle BTC op de markt. De vijf grootste wallets zijn afkomstig van cryptocurrency-exchanges Binance, Bitfinex, Bitrex, Bitstamp en Huobi.
Deze groep heeft de afgelopen tijd zo kunnen groeien omdat de whales met bitcoin tussen de 100 en 1.000 BTC blijkbaar een boel van hun tokens heeft verkocht aan grotere whales.
Ondanks de crypto winter lijkt het erop dat de whales gebruik maken van de situatie en massaal bitcoin inkopen nu de prijs nog laag is, en dat elke keer doen als er weer een dip in de koers is.
Van het weekend schoot de prijs van bitcoin naar de $4.200, maar vlak daarna daalde deze weer naar ongeveer $3.800. Waren dat de whales? Veel analisten worstelen al een tijdje met de vraag hoe sterk deze whales de markt ook daadwerkelijk kunnen beïnvloeden.
Een van Crypto Insiders’ columnisten, David, beschreef van het weekend hoe de koers van bitcoin de 50ema (50 weken exponential moving average) vorige week had doorbroken.
John McAfee herhaalde dit weekend op Twitter dat hij verwacht dat de prijs van bitcoin naar $1 miljoen zal stijgen tegen het eind van 2020.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie