Ivo Melchers Ivo Melchers
20/09/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 19:30

Bitcoin wint terrein: steeds meer overtuigde investeerders aan boord

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wint terrein: steeds meer overtuigde investeerders aan boord

Foto: Gargantiopa / Shutterstock.com

Verschillende on-chain indicatoren voor Bitcoin (BTC) geven momenteel een positief signaal weer. Investeerders lijken namelijk sterk in hun schoenen te staan en met veel vertrouwen vast te houden aan hun posities en deze waar mogelijk uit te breiden. Hoewel de positieve signalen nu niet zozeer gereflecteerd worden in de bitcoin koers, biedt het veel perspectief voor de toekomst.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC investeerders blijven optimistisch

Dat de bitcoin prijs er weleens beter voor heeft gestaan mag duidelijk zijn. Bitcoin staat nog altijd mijlenver verwijderd van zijn absolute hoogtepunt en heeft veelal te lijden onder het macro-economische klimaat.

Volgens Glassnode’s ‘Bitcoin Supply Last Active Chart’ staat het aantal inactieve BTC die gedurende één, drie en vijf jaar niet van adres zijn gewisseld sinds juli van dit jaar op recordhoogtes.

Deze bullish signalen worden tevens weerspiegeld door crypto tracking-website CoinMarketCap die stelt dat 69,06 procent van alle adressen, wat gelijk staat aan 36,8 miljoen, al meer dan een jaar BTC in bezit hebben.

Over het algemeen geldt hoe langer iemand cryptomunten in handen heeft, hoe kleiner de kans deze op de markt worden gedumpt. Nieuwere investeerders zijn wat dat betreft een stuk gevoeliger voor volatiliteit en zullen eerder afstand willen doen van hun posities.

De huidige prijsactie van bitcoin zal voor veel bezorgdheid zorgen bij nieuwkomers over wat er komen gaat. De wat meer ervaren beleggers zullen zich echter niet zo snel laten afschrikken en hebben hun ogen voornamelijk gericht op de BTC halving van volgend jaar die het aanbod van nieuwe bitcoins halveert.

Bitcoin aanbod op exchanges

Nog een bemoedigend teken is de dalende trend van het BTC-aanbod op cryptobeurzen. CryptoQuant brengt duidelijk in kaart dat het aantal beschikbare bitcoins op de beurzen sterk afneemt sinds juli 2021.

Wanneer investeerders ervoor kiezen om hun investeringen van handelsplatformen af te halen, worden deze doorgaans voor een langere tijd vastgehouden in eigen wallets. Op deze manier beschik je zelf over de bijbehorende private keys en heb je zelf het zeggenschap over jouw munten.

De gunstige ontwikkelingen op de blockchain vertalen zich momenteel nog niet in de koers. Desondanks lijkt het Bitcoin-ecosysteem steeds meer te bestaan uit overtuigde investeerders die een rooskleurige toekomst verwachten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie